Prema zvaničnim podacima Ministarstva za ljudske resurse

Kina u prvoj polovini godine otvorila 6,98 miliona radnih mesta

SvetVesti

23.7.2024 08:57 Autor: Vladimir Jokanović 1

Kina u prvoj polovini godine otvorila 6,98 miliona radnih mesta Kina u prvoj polovini godine otvorila 6,98 miliona radnih mesta
Kina je u prvoj polovini tekuće godine stvorila ukupno 6,98 miliona novih urbanih radnih mesta, pokazuju zvanični podaci Ministarstva za ljudske resurse i socijalnu... Kina u prvoj polovini godine otvorila 6,98 miliona radnih mesta

Kina je u prvoj polovini tekuće godine stvorila ukupno 6,98 miliona novih urbanih radnih mesta, pokazuju zvanični podaci Ministarstva za ljudske resurse i socijalnu sigurnost objavljeni u utorak.

Tokom konferencije za novinare, ministarstvo je saopštilo da je „situacija sa zapošljavanjem generalno stabilna“ i da će se zalagati za povratak stabilnih poslova i posebnih zajmova za stabilizaciju i proširenje zapošljavanja, prenosi Reuters.

Ministarstvo je takođe najavilo da će pojačati zapošljavanje i preduzetništvo mladih ljudi, kao što su diplomci univerziteta.

U junu je stopa nezaposlenosti u urbanim područjima iznosila pet procenata, pri čemu je situacija sa zapošljavanjem ostala uglavnom stabilna, prema navodima Ministarstvu, prenosi Sinhua.

Kina je postavila godišnji cilj stvaranja više od 12 miliona novih urbanih radnih mesta ove godine. Takođe je planirano da stopa nezaposlenosti u urbanim područjima bude oko 5,5 procenata ove godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.