ukupna investicija 70 miliona evra

Kineska kompanija dolazi u Niš tokom juna, austrijska do kraja godine

BiznisPoslovanjeSrbijaVesti

31.5.2022 16:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Kineska kompanija dolazi u Niš tokom juna, austrijska do kraja godine Kineska kompanija dolazi u Niš tokom juna, austrijska do kraja godine
Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER) Dušan Radivojević najavio je u utorak da će kineska kompanija Yu Sei koja se bavi proizvodnjom specijalnih... Kineska kompanija dolazi u Niš tokom juna, austrijska do kraja godine

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER) Dušan Radivojević najavio je u utorak da će kineska kompanija Yu Sei koja se bavi proizvodnjom specijalnih kalupa i alata tokom juna krenuti da gradi fabriku u Nišu, u koju će uložiti oko 30 miliona evra, a u kojoj će biti posla za 300 radnika. 

„Ta kompanija će možda već danas dobiti građevinsku dozvolu ukoliko uplati doprinose za građevinsko zemljište. U svakom slučaju će vrlo brzo početi da gradi pogon pored pogona kompanije Xingyu čiji su jedan od glavnih kooperanata“, izjavio je Radivojević na sednici Skupštine grada Niša, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, do kraja godine u Nišu će pogon početi da gradi i jedna austrijska kompanija. 

„Odlukom Vlade Srbije taj projekat je proglašen projektom od nacionalnog značaja. Investicija je vredna 40 miliona evra, a omogućiće upošljavanje nešto više od 500 radnika“, izjavio je Radivojević. 

Dodao je da će austrijska kompanija graditi fabriku na prostoru između kompanija Imi i Cumtobel. 

Predstavljaju na skupštinskom zasedanju Program lokalnog ekonomskog razvoja Niša za 2022. godinu, Radivojević je rekao da taj dokument sadrži oko 90 projekata na kojima KLER radi, koji je, kakao je kazao, postao prepoznatljiv u čitavoj Srbiji po privlačenju stranih investicija. 

Programom je predviđeno, kazao je Radivojević, izdvajanje 11 miliona dinara, kao pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima u Nišu koja nabavljaju novu opremu.

On je podsetio da mali privrednici i preduzetnici u tom gradu, već šest godina zaredom dobijaju pomoć iz budžeta grada za nabavku nove opreme ili delova opreme. 

  • SNEZANA

    31.5.2022 #1 Author

    Odlicne vesti za nasu privredu koja ozivljava

    Odgovori

  • TATJANA

    31.5.2022 #2 Author

    Super je da se zbrine oko 800 porodica

    Odgovori

  • STRELAC

    31.5.2022 #3 Author

    Lepe vesti za grad Nis i okolinu.Samo da sto vise mladih dobije sansu za zaposlenje.

    Odgovori

  • Milovan94

    31.5.2022 #4 Author

    Samo neka se što više ulaže.

    Odgovori

  • kaćica

    31.5.2022 #5 Author

    Divne vesti,bice novih radnih mesta.

    Odgovori

  • GOCA BG

    31.5.2022 #6 Author

    Nova radna mesta za nase ljude,odlicno…

    Odgovori

  • VERA

    1.6.2022 #7 Author

    Eto razvoja za jug.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...