KINESKA VIDEO IGRA RUŠI REKORDE Honour of Kings dnevno igra više od 100 miliona ljudi

Hi-techLifestyleSvetVesti

3.11.2020 08:40 Autor: Marko Miladinović 1

KINESKA VIDEO IGRA RUŠI REKORDE Honour of Kings dnevno igra više od 100 miliona ljudi KINESKA VIDEO IGRA RUŠI REKORDE Honour of Kings dnevno igra više od 100 miliona ljudi
Kineski tehnološki gigant Tencent saopštio je da njegovu video igru Honour of Kings na dnevnom nivou igra više od 100 miliona igrača, i to... KINESKA VIDEO IGRA RUŠI REKORDE Honour of Kings dnevno igra više od 100 miliona ljudi

Kineski tehnološki gigant Tencent saopštio je da njegovu video igru Honour of Kings na dnevnom nivou igra više od 100 miliona igrača, i to u periodu tokom deset meseci, što je apsolutni rekord za sve platforme.

Tokom septembra ova igrica je zauzela globalno prvo mesto po zaradi, premašivši 240 miliona američkih dolara, prenosi Sensor Tower.

Honour of Kings je igra u kojoj se međusobno bore dva tima od po pet igrača i izuzetno je popularna u domicilnoj Kini, gde se održavaju i veoma posećeni turniri u dvoranama, čak i u vreme pandemije korona virusa.

Njena ogromna popularnost dovela je do kreiranja nove dve prateće igrice, kao i dve zasebne televizijske serije, čije premijere se očekuju naredne godine.

Na proslavi kojom je obeležena petogodišnjica od lansiranja ove igrice na tržište, čelnici studija TiMi, koji je u vlasništvu holdinga Tencent, saopštili su da nijedan drugi naslov ranije nije postigao desetomesečnu posetu preko 100 miliona korisnika.

Trenutno najpopularnija igrica na zapadnom tržištu je Fortnite, koji ima više od 350 registrovanih korisnika, ali “samo”25 miliona igrača na dnevnom nivou.

S druge strane, čak 96 odsto svih korisnika igre Honour of Kings nalazi se u Kini, pa bi njeno eventualno širenje izvan najmnogoljudnije zemlje na planeti posledično dovelo do postavljanja novih rekorda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...