smanjuje se stopa nezaposlenosti

Kisić: Srbija uspeva da otvara nova radna mesta uprkos brojnim izazovima

SrbijaVesti

15.6.2022 18:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Kisić: Srbija uspeva da otvara nova radna mesta uprkos brojnim izazovima Kisić: Srbija uspeva da otvara nova radna mesta uprkos brojnim izazovima
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić rekla je da Srbija uspeva da, uprkos brojnim izazovima, otvara nova radna mesta... Kisić: Srbija uspeva da otvara nova radna mesta uprkos brojnim izazovima

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić rekla je da Srbija uspeva da, uprkos brojnim izazovima, otvara nova radna mesta i da smanjuje stopu nezaposlenosti.

Ona je, prilikom dodele ugovora korisnicima subvencije za samozapošljavanje u Beogradu, rekla da je stopa nezaposlenosti u maju 2022. godine, u odnosu na isti mesec prošle godine, manja za 17,7 odsto, a da je ta stopa na nivou Beograda manja za čak 25,4 odsto.

Kisić je rekla da su subvencije za samozapošljavanje dale izuzetne rezultate, zbog čega su ove godine finansijska sredstva za njihovu realizaciju povećana, saopštio je njen kabinet, prenosi Beta.

„Subvencije za pokretanje sopstvenog posla ove godine dobilo je 50 nezaposlenih lica u Beogradu, za šta je, zajedničkim sredstvima države i Grada Beograda, izdvojeno 16 miliona dinara“, rekla je Kisić.

Dodala je da je „zadovoljstvo biti sa kreativnim, mladim ljudima, koji započinju sopstveni biznis, a da je država tu da im pomogne da ostvare svoje snove i da im da početni vetar u leđa“.

  • SUNCOKRET

    15.6.2022 #1 Author

    Neznam sta bi na to rekli radnici iz Kragujevca koji danima bezuspešno pregovara ju

    Odgovori

  • SRDJAN

    15.6.2022 #2 Author

    Nisu to bas te brojke realno stanje. Ima ovde mnogo vise nezaposlenih.

    Odgovori

  • GOCA BG

    15.6.2022 #3 Author

    Ako je tako kako kaze Kisicka,onda je to pohvalno kako mi napredujemo…

    Odgovori

  • MARA

    15.6.2022 #4 Author

    Radnih mesta ima i previše, ali nema ko da radi…

    Odgovori

  • GAGA

    16.6.2022 #6 Author

    Samo nije rekla koliko je ljudi trajno napustilo zemlju

    Odgovori

  • SNEZANA

    16.6.2022 #7 Author

    Kad gospodja Darija kaze da je tako,onda je tako

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...