Doneta odluka o izmeni statuta i povećanju vlasničkog udela

Komercijalna banka imaće stoprocentni udeo u Komercijalnoj Banja Luka

BankeNovacRegionVesti

2.2.2021 10:12 Autor: Ljiljana Begović 0

Komercijalna banka imaće stoprocentni udeo u Komercijalnoj Banja Luka Komercijalna banka imaće stoprocentni udeo u Komercijalnoj Banja Luka
Na vanrednoj sednici Skupštine Komercijalne banke razrešen je dosadašnji predsednik, izmenjen je Statut i doneta odluka o povećanju vlasničkog udela u Komercijalnoj banci Banja... Komercijalna banka imaće stoprocentni udeo u Komercijalnoj Banja Luka

Na vanrednoj sednici Skupštine Komercijalne banke razrešen je dosadašnji predsednik, izmenjen je Statut i doneta odluka o povećanju vlasničkog udela u Komercijalnoj banci Banja Luka, objavljeno je na Beogradskoj berzi.

Skupština se saglasila da se udeo u Komercijalnoj banci Banja Luka poveća do stoprocentnog. Akcionarski kapital Komercijalne banka Banja Luka iznosi 60 miliona konvertibilnih maraka a vlasnik 99,9 odsto kapitala je Komercijalna banka a.d. Beograd.

Na vanrednoj sednici je doneta i odluka o utvrđivanju naknada članovima Upravnog i drugih odbora Komercijalne banke, a odlučeno je da umesto dosadašnje predsednice Marijane Marković, predstavnice Republike Srbije, ubuduće predsedavajući Skupštine bude biran na samoj sednici.

„Komercijalna banka“ a.d. Banja Luka

Ulica jevrejska broj 69, 78000 BANJA LUKA, Bosna

Poslovni prihodi (EUR):
(–)
Broj zaposlenih:
(–)

Podsetimo, pred sam kraj 2020. godine Nova Ljubljanska banka okončala je proces preuzimanja Komercijalne banke uplatom u budžet Srbije 395 miliona evra. Privatizacija Komercijalne banke bila je deo sporazuma MMF sa Srbijom.

Preuzimanjem Komercijalne banke, NLB preuzela je vlasništvo i nad Komercijalnom bankom a.d. Banja Luka, tako da sada slovenačka bankarska grupacija uz kćerke sa sedištima u Sarajevu i Banjoj Luci ima u BiH tri podružnice.

Foto: Shutterstock

Kada je reč o klijentima Komercijalne banke što se tiče bankarskih usluga za njih nema nikakvih promena. Komercijalna Banka i NLB Banka Beograd nastavile su da rade kao zasebne banke sve do pravnog spajanja. Klijenti mogu neometano da koriste sve usluge, a svi depoziti, krediti i računi ostaju aktivni pod istim uslovima.

U narednim godinama NLB će klijentima ponuditi unapređenu i napredniju mobilnu platformu, a o svim promenama će ih blagovremeno obavestiti. Kada je reč o tome da li će naknade za usluge u obe banke ostati iste ili će se promeniti, u Komercijalnoj banci kažu da će do spajanja obe banke postepeno prilagođavati svoju cenovnu politiku, tako da će biti potpuno usklađene pri spajanju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...