Prošle godine na platni spisak nemačke firme dodato oko 7.000 radnika

Kompanija Bosch uložiće dve milijarde evra u prekvalifikaciju zaposlenih

Bolji posaoEUFirme u fokusuU fokusuVesti

9.2.2022 18:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Kompanija Bosch uložiće dve milijarde evra u prekvalifikaciju zaposlenih Kompanija Bosch uložiće dve milijarde evra u prekvalifikaciju zaposlenih
Najveći evropski snabdevač auto-delovima Bosch potrošiće ukupno oko dve milijarde evra za prekvalifikaciju pojedinih radnika od ukupno 400.000 zaposlenih, kako bi se umanjio broj... Kompanija Bosch uložiće dve milijarde evra u prekvalifikaciju zaposlenih

Najveći evropski snabdevač auto-delovima Bosch potrošiće ukupno oko dve milijarde evra za prekvalifikaciju pojedinih radnika od ukupno 400.000 zaposlenih, kako bi se umanjio broj otkaza u trenutku kada industrija prelazi sa proizvodnje motora sa unutrašnjim sagorevanjem na električnu tehnologiju.

Najava nemačke grupe podstaknuta je upozoravajućim podatkom da bi težnja Evropske unije da postepeno ukine upotrebu automobila sa pogonom na benzin i dizel do 2035. godine mogla dovesti do ukidanja na stotine hiljada radnih mesta, piše Financial Times.

Privatna kompanija, koja se nalazi među najvećim poslodavcima u EU, potrošila je u proteklih pet godina milijardu evra na programe za prekvalifikaciju onih koji rade na starim tehnologijama i planira da u narednih pet godina potroši „sličnu sumu“, izjavio je šef Odeljenja za ljudske resurse u kompaniji Bosch Filic Albreht (Filiz Albrecht).

Iznos uložen u prekvalifikaciju je otprilike 500 evra potrošenih po zaposlenom godišnje, a osoblju koje radi u odeljenjima koja se ne bave automobilima nude se kursevi o veštačkoj inteligenciji i drugim softverskim veštinama, saopšteno je iz kompanije.

Broj zaposlenih u ovom nemačkom holdingu se povećava, pa je tako prošle godine na platni spisak dodato skoro 7.000 radnika.

Albreht je izjavio da je kompanija već uložila u programe obuke za postojeće zaposlene, „tako da su mašinski inženjeri postali programeri softvera, a kvalifikovani radnici iz tehnologije sagorevanja obučeni za rad u električnoj mobilnosti“.

  • ZVE84

    9.2.2022 #1 Author

    Ova kompanija uvek je bila u ostala uspešna!

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.2.2022 #2 Author

    Zato i jesu medju najboljima!Ulazu u radnike i za godinu dana toliki broj novih zaposlenih,svaka cast!

    Odgovori

  • Ika

    10.2.2022 #3 Author

    I drugi privrednici treba da se ugledaju na njih

    Odgovori

  • DEKSI

    10.2.2022 #4 Author

    I treba tako, da se ulaze u radnu snagu, da se cene radnici, zato ce i biti uspešni.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    11.2.2022 #5 Author

    Za svaku pohvalu je da poslodavac ima takvu brigu za zaposlene, da mu nije zao da uloži u pre kvalifikacije milijardu evra. Svaka čast, bas za pohvalu.

    Odgovori

  • MARE

    16.2.2022 #6 Author

    Oni stvarno ulazu u svoje zaposlene , jos pre deset godina novi zaposleni su imali obezbedjeno prakticno strucno usavrsavanje .

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...