Prošle godine američka firma za dostavu hrane prihodovala 1,8 milijardi dolara

Kompanija Instacart umanjila procenjenu vrednost za skoro 40 odsto

Bolji posaoFirme u fokusuU fokusuVesti

25.3.2022 19:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Kompanija Instacart umanjila procenjenu vrednost za skoro 40 odsto Kompanija Instacart umanjila procenjenu vrednost za skoro 40 odsto
Kompanija Instacart, koja se trenutno suočava sa usporavanjem rasta, sada umanjuje procenjenu vrednost za skoro 40 odsto, na oko 24 milijarde dolara. Ovaj potez... Kompanija Instacart umanjila procenjenu vrednost za skoro 40 odsto

Kompanija Instacart, koja se trenutno suočava sa usporavanjem rasta, sada umanjuje procenjenu vrednost za skoro 40 odsto, na oko 24 milijarde dolara. Ovaj potez u kompaniji vide kao mogućnost za privlačenje talenata i prilagođavanje uslovima tržišta.

Vrednost ovog startapa za dostavu hrane nakon poslednje investicione runde procenjena je na 39 milijardi dolara, zahvaljujući ulaganjima kompanija kao što su Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, D1 Capital Partners, Fidelity Management & Research Co. i T. Rowe Price Associates, vrednim 265 miliona dolara, piše Bloomberg.

U kompaniji Instacart nadaju se da će ovim potezom podstaći zapošljavanje i regrutaciju u skladu sa kapitalom koji se pripisuje novoj proceni vrednosti. Takođe, kompanija ovom odlukom usklađuje poslovanje sa povećanim interesovanjem investitora za tehnološke firme kako na privatnim, tako i na javnim tržištima.

Povećavanje kamatnih stopa, inflacija i potencijalna recesija takođe su imale udela u novoj proceni kompanije. I pored toga, prihod kompanije je u 2021. godini porastao za 20 odsto, do 1,8 milijardi dolara, navodi anonimni izvor.

Ranije u toku ove nedelje kompanija je poklrenula platformu za usluge za supermarkete sa namerom da proširi poslovanje. Ovaj poslovni poduhvat predstavlja novi izvor prihoda, pored osnovnog poslovanja kompanije Instacart, koje ima 52 odsto udela u tržištu za dostavu namirnica u Sjedinjenim Američkim Državama, navodi kompanija za ispitivanje tržišta YipitData. 

  • STRELAC

    25.3.2022 #1 Author

    Ko god je investirao u ovo odlicno je zaradio.Delatnost koja je uprkos svim desavanjima uspela da znatno poveca prihode.

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    26.3.2022 #2 Author

    Zar njima nije porastao prihod?

    Odgovori

  • ZVE84

    26.3.2022 #3 Author

    Ništa čudno za Ameriku obzirom da samo jedu

    Odgovori

  • GOCA BG

    26.3.2022 #4 Author

    Profitirali su bas..

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    27.3.2022 #5 Author

    Dostava hrane kao odličan biznis pogotovu u USA gde niko ništa ne kuva!

    Odgovori

  • LIMUN ŽUT

    27.3.2022 #6 Author

    Ovaj i ovakav projekat će sigurno prerasti u globalnu inicijativu.

    Odgovori

  • Milovan94

    27.3.2022 #7 Author

    Ništa novo i neočekivano.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...