Tokom 2021. godine zabeležen globalni rast od 7,5 odsto

Kompanija Nestle prodala udeo u L’Orealu za deset milijardi dolara

NovacSrbijaSvetVesti

17.2.2022 17:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kompanija Nestle prodala udeo u L’Orealu za deset milijardi dolara Kompanija Nestle prodala udeo u L’Orealu za deset milijardi dolara
Kompanija Nestle objavila je danas da je tokom prethodne godine njen organski rast dostigao 7,5 odsto, sa realnim unutrašnjim rastom od 5,5 odsto i... Kompanija Nestle prodala udeo u L’Orealu za deset milijardi dolara

Kompanija Nestle objavila je danas da je tokom prethodne godine njen organski rast dostigao 7,5 odsto, sa realnim unutrašnjim rastom od 5,5 odsto i rastom cena od dva odsto.

Ukupna prodaja porasla je za 3,3 odsto, na 87,1 milijardu švajcarskih franaka. U isto vreme, deviznom poslovanju prodaja je pala za 1,3 odsto, navedeno je u saopštenju kompanije.

Dodato je da se u toku ove godine očekuje godišnji organski rast prodaje od oko pet odsto, kao i osnovna marža operativne dobiti pri trgovanju od 17 odsto do 17,5 odsto, prenosi Beta.

Izvršni direktor kompanije Nestle Mark Šnajder (Mark Schneider) istakao je da se ona u toku prethodne godine fokusirala na sprovođenje dugoročne strategije i povećanje ulaganja u rast, dok se istovremeno bavila izazovima prisutnim u globalnom lancu snabdevanja.

U razgovoru za američku mrežu CNBC, Šnajder je rekao da će kompanija biti „otvorena za velike poslovne dogovore“ jer ponovo potvrđuje svoju strategiju rasta nakon smanjenja vlasničkog udela koji je imala u L’Orealu.

Nestle je smanjio svoj udeo u kompaniji L’Oreal  sa 23,3 na 20,1 odsto u decembru, tako što je na prodatim akcijama zaradio 10 milijardi američkih dolara.

„Bili bismo otvoreni da ponovo dogovorimo neko veliko ulaganje. Da li se osećamo prinuđenim da to uradimo? Ne. Da li smo otvoreni za to? Da“, lakonski je ilustrovao aktuelnu poziciju firme Mark Šnajder za CNBC.

Kako je saopšteno iz lokalnog predstavništva, kompanija Nestle je imala snažan rast na tržištu Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije.

„U ovom regionu je u toku 2021. godine kompanija ostvarila rast od devet odsto, a njen uspeh ogleda se i u tome što smo podržali lokalne zajednice kroz donacije naših proizvoda u vrednosti većoj od 30 miliona dinara“, izjavila je generalna direktorka kompanije Nestle za region južnog Adrijatika, Marjana Davidović.

  • STRELAC

    17.2.2022 #1 Author

    Nestle je deo Monsanto grupe koja je najvece zlo danasnjice.Procitajte nesto pre nego sto sledeci put kupite neke od njihovih proizvoda.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...