KOMPANIJA TESLA KONAČNO U PRESTIŽNOM S&P500 BERZANSKOM INDEKSU Ilon Mask povećao bogatstvo na 90 milijardi dolara

BerzaNovacSvetVesti

17.11.2020 10:12 Autor: Marko Miladinović 0

KOMPANIJA TESLA KONAČNO U PRESTIŽNOM S&P500 BERZANSKOM INDEKSU Ilon Mask povećao bogatstvo na 90 milijardi dolara KOMPANIJA TESLA KONAČNO U PRESTIŽNOM S&P500 BERZANSKOM INDEKSU Ilon Mask povećao bogatstvo na 90 milijardi dolara
Posle nekoliko godina pokušavanja, kompanija Tesla konačno će biti uvrštena u verovatno najprestižniji berzanski indeks na svetu, S&P 500. Analitičari iz SAD smatraju da... KOMPANIJA TESLA KONAČNO U PRESTIŽNOM S&P500 BERZANSKOM INDEKSU Ilon Mask povećao bogatstvo na 90 milijardi dolara

Posle nekoliko godina pokušavanja, kompanija Tesla konačno će biti uvrštena u verovatno najprestižniji berzanski indeks na svetu, S&P 500.

Analitičari iz SAD smatraju da Tesla neće imati nikakvih problema da se odmah nađe u prvih deset najuspešnijih kompanija sa ove liste, pogotovo ako se uzme u obzir trenutni obim trgovanja njenim akcijama.

Tesla će biti listirana na S&P 500 od ponedeljka, 21. decembra.

Wall Street je po objavi ove vesti reagovao izrazito povoljno po kompaniju Ilona Maska (Elon Musk), i posledično na njegovu poziciju na listi najbogatijih ljudi na planeti.

Naime, nakon uspešne poslovne nedelje bogatstvo američkog tehnološkog preduzetnika poraslo je za 15 milijardi i sada iznosi 90 milijardi dolara, što ga čini trećim najbogatijim čovekom na svetu, posle Džefa Bezosa (Jeff Bezos) i Bila Gejtsa (Bill Gates).

Vrednost akcija Tesle porasla je za 15 procenata u jučerašnjem trgovanju.

Tesla, prema analizama, sada vredi više od kompanija kao što su Toyota, Disney ili Coca-Cola, jer se njena tržišna kapitalizacija procenjuje na približno 387 milijardi dolara.

Podsetimo, pored vesti da će Tesla biti uvrštena na S&P 500, njena sestrinska kompanija, SpaceX uspešno je lansirala četvoro astronauta na međunarodnu svemirsku stanicu u zemljinoj orbiti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...