detalji ugovora o distribuciji satelitskog širokopojasnog pristupa nisu otkriveni

Kompanije OneWeb i Hughes India šire poslovanje u južnoazijskim zemljama

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

26.1.2022 13:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanije OneWeb i Hughes India šire poslovanje u južnoazijskim zemljama Kompanije OneWeb i Hughes India šire poslovanje u južnoazijskim zemljama
Britanska kompanija za satelitske komunikacije OneWeb i Hughes Communications India Pvt Ltd (HCIPL) udružile su se kako bi pružile usluge na širem području južnoazijskih... Kompanije OneWeb i Hughes India šire poslovanje u južnoazijskim zemljama

Britanska kompanija za satelitske komunikacije OneWeb i Hughes Communications India Pvt Ltd (HCIPL) udružile su se kako bi pružile usluge na širem području južnoazijskih zemalja u narednih šest godina.

Međutim, finansijski detalji ugovora o distribuciji satelitskog širokopojasnog pristupa nisu otkriveni, piše Easterneye.com.

HCIPL je zajedničko ulaganje američkog Hughes Netvork Sistems-a i Bharti Airtel-a u kome indijska kompanija ima 33 odsto udela.

Bharti Group je takođe najveći pojedinačni akcionar kompanije OneWeb sa sedištem u Londonu, koja planira da započne svoju globalnu uslugu do kraja 2022. godine.

Kako je HCIPL naveo u saopštenju, oni su dobro pozicionirani da pruže usluge preduzećima i vladama, naročito u onim oblastima gde ova usluga ne može da se sprovede optičkim kablom.

OneWeb će povezati gradove, sela i lokalne i regionalne opštine u najteže dostupnim oblastima, i na taj način će premostiti digitalni jaz.

Prema rečima izvršnog direktora OneWeb-a Nila Mastersona (Neil Masterson), njegova kompanija pokrivaće čitavu Indiju, od Ladaka do Kanijakumarija i od Gudžarata do severoistoka i doneti bezbedna rešenja preduzećima, vladama, telekomunikacijama, avio-kompanijama i pomorskim klijentima.

Najnovije lansiranje satelita OneWeb-a 27. decembra 2021. godine dovelo je do ukupnog broja satelita u orbiti na 394, što je više od 60 odsto planirane flote od 648 ljudi.

OneWeb je ušao u posao sa Hughesom nakon što je SpaceX u vlasništvu Elona Maska (Ilon Musk) inkorporirao svoju filijalu u potpunom vlasništvu u Indiji, kako bi započeo lokalne operacije širokog propusnog opsega preko Starlink-a.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...