Najveći evropski turoperator otkazao oko 200 letova u prethodnom tromesečju

Kompaniju Tui otkazani letovi i kašnjenja u drugom kvartalu koštali 27 miliona evra

Firme u fokusuNovacSvetTurizamU fokusuVesti

10.8.2022 18:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kompaniju Tui otkazani letovi i kašnjenja u drugom kvartalu koštali 27 miliona evra Kompaniju Tui otkazani letovi i kašnjenja u drugom kvartalu koštali 27 miliona evra
Iz kompanije Tui, najvećeg evropskog turoperatora, saopšteno je da su prekidi letova širom kontinenta usporili poslovanje početkom leta, dovodeći do gubitaka od 75 miliona... Kompaniju Tui otkazani letovi i kašnjenja u drugom kvartalu koštali 27 miliona evra

Iz kompanije Tui, najvećeg evropskog turoperatora, saopšteno je da su prekidi letova širom kontinenta usporili poslovanje početkom leta, dovodeći do gubitaka od 75 miliona evra, a firma će sa gubicima ući i u treći kvartal.

Kompanija za putovanja saopštila je da je imala prvi rentabilni kvartal nakon pandemije, te da bi bez dodatnih troškova zbog otkazivanja letova i prekida putovanja njen prilagođeni operativni profit iznosio 48 miliona evra u tri meseca zaključno sa 30. junom. Međutim, turoperater je u ovom periodu zabeležio gubitak od 27 miliona evra, piše Financial Times.

U maju i junu oko četiri odsto korisnika suočilo se sa kašnjenjima koja su bila duža od tri sata, navode iz kompanije. Pored toga, kompanija je otkazala nešto manje od 200 letova u istom periodu, što je nešto manje od jedan odsto njihovih letova u letnjoj sezoni.

“Kombinacija nesrazmernog rasta industrije nakon pandemije sa zatezanjima na tržištu rada dovela je do velikih operativnih problema i prekida u avio-industriji, što je za rezultat imalo više poletanja s kašnjenjem i otkazivanja letova”, navodi se u saopštenju kompanije.

Uprkos haosu, iz kompanije dodaju da su na dobrom putu da ovog leta dostignu pretpandemijske nivoe poslovanja. Broj putnika u tri meseca zaključno sa 30. junom dostigao je 84 odsto u odnosu na isti period 2019. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...