ugovor vredan 815 miliona dolara

Vinci kupuje udeo u operateru meksičkih aerodroma OMA

PoslovanjeSvetU fokusuVesti

2.8.2022 08:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vinci kupuje udeo u operateru meksičkih aerodroma OMA Vinci kupuje udeo u operateru meksičkih aerodroma OMA
Operater meksičkih aerodroma Grupo Aeroportuario del Centro Norte (OMA) saopštio je da je Fintech Advisori Inc sklopila ugovor vredan oko 815 miliona dolara sa... Vinci kupuje udeo u operateru meksičkih aerodroma OMA

Operater meksičkih aerodroma Grupo Aeroportuario del Centro Norte (OMA) saopštio je da je Fintech Advisori Inc sklopila ugovor vredan oko 815 miliona dolara sa jedinicom francuske kompanije Vinci o otuđivanju svog 29,9 odsto udela u OMA.

Fintech, koji kontroliše meksički milijarder David Martinez (David Martínez), preneće 100 odsto udela u kapitalu Servicios de Tecnologia Aeroportuaria (SETA) i Aerodrome Infrastructure, navodi se u saopštenju OMA, koje prenosi eKapija, pozivajući se na Reuters.

Kupoprodajna cena za prodaju SETA bila je oko 578,7 miliona dolara, saopštila je OMA. Cena dogovorena za prodaju aerodroma iznosila je oko 236,7 miliona dolara.

Transakcija je bila predmet regulatornih odobrenja, navodi se u saopštenju.

OMA upravlja sa 13 međunarodnih aerodroma u devet država centralnog i severnog Meksika, a Vinci je, između ostalog, operater beogradskog aerodroma Nikola Tesla.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...