KORONA KRIZA PODSTAKLA RAST DIGITALNIH PLATFORMI Od onlajn nastave do lajvstriminga

Hi-techLifestyleSvetU fokusuVesti

5.8.2020 12:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KORONA KRIZA PODSTAKLA RAST DIGITALNIH PLATFORMI Od onlajn nastave do lajvstriminga KORONA KRIZA PODSTAKLA RAST DIGITALNIH PLATFORMI Od onlajn nastave do lajvstriminga
Platforma za digitalno plaćanje, Payoneer, objavila je podatke iz istraživanja sprovedenog u junu mesecu ove godine, koje ukazuje na ogroman rast u oblastima onlajn... KORONA KRIZA PODSTAKLA RAST DIGITALNIH PLATFORMI Od onlajn nastave do lajvstriminga

Platforma za digitalno plaćanje, Payoneer, objavila je podatke iz istraživanja sprovedenog u junu mesecu ove godine, koje ukazuje na ogroman rast u oblastima onlajn časova, društvenih mreža, lajvstriminga, interaktivne zabave i digitalnih tantijema, kao posledicu pandemije korona virusa.

Kako se ističe u saopštenju, Kina je lider na svetskom tržištu u pogledu lajvstriminga (u Kini ima 456 miliona poklonika lajvstiminga, od kojih je 70 odsto mlađe od 30 godina).

Za sada je u SAD i Evropi gejming najdominantnija forma lajvstriminga. Uz godišnji rast od 236 odsto na svetskom nivou, u Evropi (395 odsto) i Severnoj Americi (313 odsto) došlo je do značajnog porasta u prvih nekoliko meseci pandemije u odnosu na prošlu godinu. Od ovog sektora se očekuje da u 2020. godini dostigne prihod od 526 miliona dolara na globalnom nivou.

Ne iznenađuje podatak da je sektor onlajn časova doživeo rast od 92 odsto na globalnom nivou u odnosu na prošlu godinu, uz primetan rast u Evropi (126 odsto) i Severnoj Americi (57 odsto), s obzirom na to da je veliki deo školske godine prebačen onlajn za mnoge učenike širom sveta zbog pandemije korona virusa.

Slično tome, kompanije koje se bave interaktivnom zabavom i ostvaruju digitalne tantijeme doživljavaju rast jer više ljudi ostaje kod kuće, pa je zabeležen porast interaktivne zabave od 463 odsto, a digitalnih tantijema od 228 odsto godišnje na globalnom nivou, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...