KORONA RAZARA EKONOMIJE ZEMALJA EU Ministri evrozone se obavezali da će fiskalnu politku prilagođavati situaciji

EUVesti

4.11.2020 08:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KORONA RAZARA EKONOMIJE ZEMALJA EU Ministri evrozone se obavezali da će fiskalnu politku prilagođavati situaciji KORONA RAZARA EKONOMIJE ZEMALJA EU Ministri evrozone se obavezali da će fiskalnu politku prilagođavati situaciji
Ministri finansija evrozone obavezali su se u utorak da će koordinisati akcije o ekonomskom oporavku i fiskalnu politiku prilagođavati situaciji dok drugi talas pandemije... KORONA RAZARA EKONOMIJE ZEMALJA EU Ministri evrozone se obavezali da će fiskalnu politku prilagođavati situaciji

Ministri finansija evrozone obavezali su se u utorak da će koordinisati akcije o ekonomskom oporavku i fiskalnu politiku prilagođavati situaciji dok drugi talas pandemije razara ekonomije njihovih zemalja.

Ministri su održali video-konferenciju dva dana pre nego što Evropska komisija iznese ekonomske prognoze za EU koje će verovatno predviđati ekonomski pad u poslednjem kvartalu.

Lideri EU dogovorili su se u julu da pokrenu plan za oporavak privrede vredan 1,8 milijardi evra u narednih sedam godina, prenosi Rojters.

„Najnovije ubrzanje širenja virusa Covid-19 i nove restriktivne mere još više su povećale neizvesnost i verovatno će otežati oporavak“, naveli su ministri iz 19 zemalja evrozone.

Oni navode da će nastaviti da koordinišu i primenjuju ekonomsku politiku koja štiti radna mesta i unapređuje ekonomski oporavak.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...