četvrta država iz latinske amerike ušla u "klub bogatih"

Kostarika postala 38. članica OECD

SvetVesti

27.5.2021 10:08 Autor: Miljan Paunović 0

Kostarika postala 38. članica OECD Kostarika postala 38. članica OECD
Kostarika je zvanično postala 38. članica Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), kao četvrta država iz Latinske Amerike koja se priključila „klubu bogatih“,... Kostarika postala 38. članica OECD

Kostarika je zvanično postala 38. članica Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), kao četvrta država iz Latinske Amerike koja se priključila „klubu bogatih“, piše Euractiv.

Kako je saopštila OECD, Kostarika je završila domaće procedure za ratifikaciju OECD konvencije i podnela svoje instrumente za pristup, čime se uspešno završava proces pristupanja počet u aprilu 2015. godine.

Zemlje članice OECD zvanično su pozvale Kostariku da se pridruži ovoj organizaciji u maju 2020. godine, pet godina nakon pristupnog procesa. Za to vreme ova zemlja je prošla detaljne tehničke revizije OECD komiteta i sprovela velike reforme da bi usaglasila svoje zakone, politike i praksu sa standardima organizacije.

Članice OECD pokrivaju 60 odsto svetske trgovine i 80 odsto globalnog bruto domaćeg proizvoda. Organizacija osnovana 1961. godine posvećena je podsticanju politika za ekonomsko i socijalno blagostanje.

Sa ulaskom Kostarike, OECD, organizacija koja postoji 60 godina, imaće 38 članica. Kostarika će biti četvrta zemlja iz Latinske Amerike i Kariba koja je ušla u tu organizaciju sa sedištem u Parizu, posle Meksika, Čilea i Kolumbije.

Tagovi
OECD VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...