KOVID BOLNICA U BATAJNICI POČINJE DA PRIMA PRVE PACIJENTE Laboratorija i apoteka u završnim radovima

BiznisInfrastrukturaLifestyleSrbijaVestiZdravlje

4.12.2020 10:19 Autor: Julijana Vincan 1

KOVID BOLNICA U BATAJNICI POČINJE DA PRIMA PRVE PACIJENTE Laboratorija i apoteka u završnim radovima KOVID BOLNICA U BATAJNICI POČINJE DA PRIMA PRVE PACIJENTE Laboratorija i apoteka u završnim radovima
Novootvorena kovid bolnica u Batajnici, koja će u petak od 18 časova početi da prima prve pacijente, potpuno je opremljena skenerima, ultrazvučnim aparatima i... KOVID BOLNICA U BATAJNICI POČINJE DA PRIMA PRVE PACIJENTE Laboratorija i apoteka u završnim radovima

Novootvorena kovid bolnica u Batajnici, koja će u petak od 18 časova početi da prima prve pacijente, potpuno je opremljena skenerima, ultrazvučnim aparatima i respiratorima, izjavili su ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktorka te ustanove Tatjana Adžić Vukićević.

Lončar je istakao da u bolnici ima sve što je neophodno za lečenje pacijenata i da je država sve završila na vreme, kao i da su u novoj bolnici postavljeni i instalirani skener, rendgen i ultrazvučni aparati, kao i respiratori.

Ministri
Foto: Tanjug

„Grejanje u bolnici počelo je sa radom pre tri dana na odeljenjima poluintenzivne i intenzivne nege gde će ležati pacijenti, takođe, na tim mestima postavljeni su i rendgen aparati, dva centralna rendgen aparata i 64-slajsni skener“, naglasila je Adžić.

Laboratorija u kovid bolnici je, kaže ona, u završnim radovima, kao i apoteka koja će, takođe, biti u centralnoj zgradi.

Lečenje
Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da nova kovid bolnica u Batajnici dolazi u pravom trenutku za Srbiju, jer će rasteretiti zdravstveni sistem, pomoći zdravstvenim radnicima i spasiti živote.

Dodala je i da odlično napreduju radovi na bolnici u Kruševcu, koja bi trebalo da bude otvorena, kako kaže, 15. decembra, kao i da će pacijenti iz Beograda biti preusmeravani u bolnicu u Batajnici već u petak popodne.

„U bolnici u Batajnici će raditi 1.600 lekara, medicinskih radnika i nemedicinskog osoblja, a primljeno je i novo osoblje“, naglasila je Brnabić.

Ministri
Foto: Tanjug

Navela je i da će zdravstveni sistem Srbije, kada pobedimo Covid-19, iz korona krize izaći značajno jači nego što je bio ranije, i da će Srbija nastaviti da ga gradi, jer ostaje jedan od tri ključna prioriteta.

„Mi ćemo izaći iz krize sa dve potpuno nove ogromne bolnice u Beogradu i Kruševcu, sa velikim brojem novozaposlenih lekara, sestara, tehničara, nemedicinskog osoblja, mnogi mladi ljudi će dobiti šansu za posao. Imamo novu opremu koju nikad pre nismo imali, vanredno smo povećali plate zdravstvenim randicima, primili smo nove radnike, imamo mrežu laboratorija po Srbiji koju nismo imali“, kazala je Brnabić.

  • Stefan

    4.12.2020 #1 Author

    Nadajmo se da će se uskoro završiti ova pandemija

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...