Vest koja je iznenadila svet sporta

LeBron ušao u bejzbol biznis

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

17.3.2021 11:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

LeBron ušao u bejzbol biznis LeBron ušao u bejzbol biznis
Čuveni NBA košarkaš LeBron Džejms postaje jedan od vlasnika poznatog  Boston Red Soksa, jednog od najboljih bejzbol klubova u američkoj ligi . Legendarni košarkaški... LeBron ušao u bejzbol biznis

Čuveni NBA košarkaš LeBron Džejms postaje jedan od vlasnika poznatog  Boston Red Soksa, jednog od najboljih bejzbol klubova u američkoj ligi . Legendarni košarkaški igrač iz Los Anđelesa pridružuje se, kako izveštava Boston Globe, kompaniji Fenvai Sport Group, zajedno sa privatnim investicionim fondom RedBird Capital Partners i Džejmsovim poslovnim partnerom Maverikom Karterom.

Interesantno je da je LeBron već u parterstvu sa vlasnicima Boston Red Soksa. Naime, zajedno poseduju engleski fudbalski klub Liverpul.

Za potvrdu ovog ulaganja čuveni košarkaš će morati samo da sačeka odobrenje MLB (Major League Baseball).

Većinski vlasnik Boston Red Soksa, preko svoje firme Fenvai Sports Group je Džon Henri koji,  poseduje i kablovski kanal NESN, marketinšku agenciju, kompaniju za prodaju nekretnina, Roush Fenway Racing – klub koji se bavi autotrkama.

Prema navodima Boston Globe, očigledno je da za ovaj poslovni potez LeBrona, do sada nije čuo menadžer Boston Red Soksa, Alek Kora, koji je na vest o novom suvlasniku kluba kojim upravlja, novinarima rekao da za to nije čuo i dodao:”Dobar je košarkaš”.

  • MARKO7

    3.6.2022 #1 Author

    Pa to je dobar sport, treba ulagati u bejzbol.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...