Početkom marta zaustavljene isporuke, a sada danska kompanija definitivno obustavlja poslovanje

Lego se povlači sa ruskog tržišta

SvetU fokusuVesti

13.7.2022 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Lego se povlači sa ruskog tržišta Lego se povlači sa ruskog tržišta
Čuvena danska kompanija za proizvodnju igračaka Lego najavila je da će prestati sa radom u Rusiji na neodređeno vreme. Kompanija je prestala da isporučuje... Lego se povlači sa ruskog tržišta

Čuvena danska kompanija za proizvodnju igračaka Lego najavila je da će prestati sa radom u Rusiji na neodređeno vreme.

Kompanija je prestala da isporučuje proizvode u Rusiju u martu ove godine nakon invazije te države na Ukrajinu, ali su njene prodavnice ostale otvorene jer se većina konkurentskih trgovaca povukla s ruskog tržišta, prenosi SEEbiz.

Iz kompanije Lego su najavili da će prekinuti svoje partnerstvo sa Inventive Retail Group koja vodi 81 trgovinu Legoa u Rusiji, ali se nisu eksplicitno izjasnili da su se na takav potez odlučili zbog ruskog napada na Ukrajinu.

„Kada je Lego grupa početkom marta zaustavila isporuke u Rusiju, takođe smo prekinuli i sve komercijalne aktivnosti i poslali skoro sve naše zaposlene na produženi odmor“, kazala je portparolka kompanije Lego.

Takođe je objavljeno i da kompanija otpušta većinu svog tima iz ureda u Moskvi kao i da je Lego za „70 zaposlenih osigurao finansijske pakete pomoći kako bi ih podržao dok traže nove poslovne prilike“.

Lego je jedan od nekolicine zapadnih brendova koji su ostali u Rusiji nakon što su druge velike kompanije obustavile poslovanje. Za razliku od brojnih kompanija koje su osudile Rusiju, Lego je odlučio da direktno ne komentariše spoljnopolitičke postupke te zemlje.

  • Anna

    13.7.2022 #1 Author

    Tužno je zbog dece koja nisu mogla da biraju roditelje ni mesto gde će se roditi, a sad će upravo zbog toga ostati bez igračaka koje generacijama širom sveta obeležavaju detinjstvo.

    Odgovori

  • NINICA

    13.7.2022 #3 Author

    Šteta je zbog dece koje vole da se igraju sa lego kockama.

    Odgovori

  • TATJANA

    13.7.2022 #4 Author

    Jedni u nizu

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    15.7.2022 #5 Author

    Svi veliki brendovi se povlače…

    Odgovori

  • DIXI

    7.8.2022 #6 Author

    Pa zar i oni

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...