LEPA VEST ZA PRIVREDNIKE I PENZIONERE Dodatni paket ekonomske pomoći stiže do Sretenja, najavio predsednik Srbije

IzdvajamoSrbijaVesti

12.1.2021 08:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

LEPA VEST ZA PRIVREDNIKE I PENZIONERE Dodatni paket ekonomske pomoći stiže do Sretenja, najavio predsednik Srbije LEPA VEST ZA PRIVREDNIKE I PENZIONERE Dodatni paket ekonomske pomoći stiže do Sretenja, najavio predsednik Srbije
Dodatni paket pomoći privredi biće donet do Sretenja, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. To neće biti izdašna pomoć kao prvi paket, ali će... LEPA VEST ZA PRIVREDNIKE I PENZIONERE Dodatni paket ekonomske pomoći stiže do Sretenja, najavio predsednik Srbije

Dodatni paket pomoći privredi biće donet do Sretenja, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

To neće biti izdašna pomoć kao prvi paket, ali će biti nova injekcija za kompanije, privredu, preduzetnike, mala, srednja, pa i velika preduzeća, što je, kaže, 1.052.000 ljudi koji su obuhvaćeni tim sistemom, precizirao je on, gostujući na TV Happy.

Vučić je rekao da će to najverovatnije biti pomoć u vidu isplate dva ili tri puta po pola minimalca, što je, kaže, ogromna pomoć i podška.

Dinari
Foto: Printscreen youtube

Biće i sektorske pomoći za turizam, za hotelijere, turističke agencije, vodiče, za autobuske prevoznike, sa još pola minimaca.

Naveo je da će država nastojati da dodatno pomogne i penzionerima, pored povećanja penzije od 5,9 odsto, koliko će dobiti u februaru, kada prime januarsku penziju.

Osim većih penzija, najstarijim građanima i vitamini

Simbolično, penzioneri bi do marta trebalo da dobiju pakete sa vitaminima C, D i cinkom, što su, kaže Vučić, sitnice, ali pokazuju deo brige da se izborimo za zdravlje.

Predsednik je dodao da će nastojati da se produže i garantne šeme, koje su se odlučno pokazale, sa 1,5 milijardi evra, a ovog puta bi putem tog sistema, moglo da bude obezbeđeno još dva puta po 500 miliona evra

Foto: Printscreen TV pink

Vučić je naveo da se za sedam dana očekuju prvi dogovori sa DFC vredni 300 do 400 miliona dolara.

“Ako bismo mogli još milijardu evra za preduzeća da obezbedimo preko garantnih šema… To je ono što mogu da obećam, a razmišljamo na koji način tokom godine da pomognemo građanima ne bismo li podstakli opštu potrošnju”, rekao je Vučić.

Dodao je i da je najteže pitanje moratorijum na porez.

“Računajte da ćemo u kešu pomoći sa više od milijardu evra. To niko nije očekivao. Želimo da imamo plus 5,5 odsto rasta”, rekao je Vučić i podsetio da slede i veliki infrastrukturni projekti u okviru programa “Srbija 2025”.

  • Anonimni

    28.5.2021 #1 Author

    U kragujevcu dele vitamine, jedan stan pa tri preskoci pa koce na 4.sprat idemo na drugi ulaz itd.

    Odgovori

  • Miša

    29.12.2022 #2 Author

    Sve je to lepo ,pomoċ penzionerima,ali nije lepo što se deli procentualno.Tako se stvara sve veċa razlika među ljudima.onaj ko lma20000 din .on dobijetrunku,a onaj koji ima 100000 din ondobije puno.To je ogromna razlika.Tako da ispads da se pomažu bogati a sirotinja ostaje još siromsšnijs.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...