LEVANDOVSKI PRETEKAO RONALDA I MESIJA Izabran za najboljeg fudbalera u 2020. godini

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

18.12.2020 12:48 Autor: Marko Miladinović 1

LEVANDOVSKI PRETEKAO RONALDA I MESIJA Izabran za najboljeg fudbalera u 2020. godini LEVANDOVSKI PRETEKAO RONALDA I MESIJA Izabran za najboljeg fudbalera u 2020. godini
Svetska kuća fudbala FIFA proglasila je da je najbolji fudbaler na planeti u godini na izmaku bio Poljak Robert Levandovski (Robert Lewandowski), igrač minhenskog... LEVANDOVSKI PRETEKAO RONALDA I MESIJA Izabran za najboljeg fudbalera u 2020. godini

Svetska kuća fudbala FIFA proglasila je da je najbolji fudbaler na planeti u godini na izmaku bio Poljak Robert Levandovski (Robert Lewandowski), igrač minhenskog Bajerna.

Levandovski se ovom titulom pridružio kolegi iz Real Madrida, Luki Modriću, koji je pre dve godine takođe uspeo da prekine višegodišnju dominaciju superstarova Lionela Mesija (Lionel Messi) i Kristijana Ronalda (Cristiano Ronaldo).

Napadač Bajerna je tokom ove sezone postigao čak 55 golova u samo 47 utakmica, pomogavši svom timu da osvoji triplet – prvo mesto u Bundesligi, nacionalni kup, kao i Ligu šampiona.  

Nagrada FIFA dodeljuje se na osnovu mišljenja selektora i kapitena svih nacionalnih timova na svetu, ispitivanja u kojem učestvuje više od 200 najpoznatijih fudbalskih novinara, kao i putem online ankete namenjene „običnim“ navijačima.

Levandovski je i u novoj sezoni 2020/21. nastavio sa izuzetnim partijama, jer je do sada na 14 utakmica postigao 16 golova. Poljski reprezentativac ima 32 godine i zarađuje oko 20 miliona evra godišnje.  

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...