stvaranje generacije nepušača

Lidl u Holandiji povukao iz prodaje cigarete i duvan

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

2.10.2021 13:48 Autor: Redakcija Biznis.rs

Lidl u Holandiji povukao iz prodaje cigarete i duvan Lidl u Holandiji povukao iz prodaje cigarete i duvan
Više od 400 Lidlovih trgovina u Holandiji više neće prodavati cigarete, ni duvan, saopštili su predstavnici tog nemačkog lanca trgovina. Lidl je tim potezom... Lidl u Holandiji povukao iz prodaje cigarete i duvan

Više od 400 Lidlovih trgovina u Holandiji više neće prodavati cigarete, ni duvan, saopštili su predstavnici tog nemačkog lanca trgovina.

Lidl je tim potezom preduhitrio vladinu zabranu i postao prvi veliki lanac koji je iz ponude povukao duvanske proizvode, prenosi agencija Mina.

„Lidl aktivno doprinosi stvaranju generacije nepušača“, saopšteno je iz kompanije.

Lidl Nederland podržava inicijativu nekoliko zdravstvenih organizacija čiji je cilj dati deci priliku da odrastu bez dima i zaštititi ih od štetnih učinaka pasivnog pušenja i iskušenja da i sami počnu „paliti cigaretu“.

Holandska vlada pohvalila je potez kompanije koji je najavila još 2018. godine i postepeno širila duž maloprodajne mreže.

Nadamo se da će njihov primer uskoro slediti i drugi lanci supermarketa, rekao je holandski ministar zdravlja Pol Blokuis (Paul Blokhuis).

Od 2024. godine duvanski proizvodi u Holandiji moći će da se prodaju samo na benzinskim pumpama, u specijalizovanim prodavnicama, na kioscima i u trgovinama koje moraju imati posebnu dozvolu. Od 2023. će takođe biti zabranjena prodaja putem interneta.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.