stvaranje generacije nepušača

Lidl u Holandiji povukao iz prodaje cigarete i duvan

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

2.10.2021 13:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Lidl u Holandiji povukao iz prodaje cigarete i duvan Lidl u Holandiji povukao iz prodaje cigarete i duvan
Više od 400 Lidlovih trgovina u Holandiji više neće prodavati cigarete, ni duvan, saopštili su predstavnici tog nemačkog lanca trgovina. Lidl je tim potezom... Lidl u Holandiji povukao iz prodaje cigarete i duvan

Više od 400 Lidlovih trgovina u Holandiji više neće prodavati cigarete, ni duvan, saopštili su predstavnici tog nemačkog lanca trgovina.

Lidl je tim potezom preduhitrio vladinu zabranu i postao prvi veliki lanac koji je iz ponude povukao duvanske proizvode, prenosi agencija Mina.

„Lidl aktivno doprinosi stvaranju generacije nepušača“, saopšteno je iz kompanije.

Lidl Nederland podržava inicijativu nekoliko zdravstvenih organizacija čiji je cilj dati deci priliku da odrastu bez dima i zaštititi ih od štetnih učinaka pasivnog pušenja i iskušenja da i sami počnu „paliti cigaretu“.

Holandska vlada pohvalila je potez kompanije koji je najavila još 2018. godine i postepeno širila duž maloprodajne mreže.

Nadamo se da će njihov primer uskoro slediti i drugi lanci supermarketa, rekao je holandski ministar zdravlja Pol Blokuis (Paul Blokhuis).

Od 2024. godine duvanski proizvodi u Holandiji moći će da se prodaju samo na benzinskim pumpama, u specijalizovanim prodavnicama, na kioscima i u trgovinama koje moraju imati posebnu dozvolu. Od 2023. će takođe biti zabranjena prodaja putem interneta.

  • Baba u najavi

    2.10.2021 #1 Author

    Mislim da ovim potezom neće uspeti u toj nameri. Svaki pušač će ostaviti cigarete onda kada lično i čvrsto odluči, ovakve mere nikoga neće naterati na to. Bivši sam pušač i ovo znam iz ličnog iskustva. Ako je kutija pri kraju, ni jedna prodavnica nije predaleko… Naravno, bolje i zdravije bi bilo da svi pušači prestanu, ali znamo da je to na žalost nemoguće

    Odgovori

  • Tina

    2.10.2021 #2 Author

    To sigurno nece smanjiti potraznju za cigaretama

    Odgovori

  • GocaBG

    2.10.2021 #3 Author

    To ce i kod nas uskoro da se desi…

    Odgovori

    • BOBICA

      2.5.2023 #4 Author

      Ne bih se baš složila, teška priča

      Odgovori

  • Stefan

    3.10.2021 #5 Author

    Bas iznenađujuće

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...