žele da budu prvi u svetu koji će izbaciti iz upotrebe standardna vozila

Norvežani obaraju rekorde u kupovini električnih automobila

AutomobiliLifestyleSvetVesti

2.10.2021 13:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Norvežani obaraju rekorde u kupovini električnih automobila Norvežani obaraju rekorde u kupovini električnih automobila
Potražnja za električnim automobilima koje proizvodi kompanija Tesla pogurala je prodaju u Norveškoj do nivoa od blizu 80 odsto ukupne prodaje automobila prošlog meseca.... Norvežani obaraju rekorde u kupovini električnih automobila

Potražnja za električnim automobilima koje proizvodi kompanija Tesla pogurala je prodaju u Norveškoj do nivoa od blizu 80 odsto ukupne prodaje automobila prošlog meseca.

Ta zemlja je globalni lider u prelasku na električna vozila i želi da postane prva u svetu koja će već do 2025. godine izbaciti automobile na benzin i dizel-gorivo, prenosi crnogorska agencija Mina.

Električna vozila sa baterijama činila su 77,5 odsto svih novih prodatih automobila u septembru, saopštila je Norveška federacija za puteve. U istom mesecu prošle godine procenat je bio 61,5 odsto.

Najprodavaniji je Tesla model Y, sa udelom od 19,8 odsto, a sledi model 3, sa 12,3 odsto.

  • Anna

    9.10.2021 #1 Author

    Oduvek je važilo pravilo da automobilska industrija zavisi od sveukupne snage privrede; takođe i kupovna moć stanovništva. Ali sasvim je sigurno da će na njihovim putevima još dugo da budu vozila sa motorima na unutrašnje sagorevanje.

    Odgovori

  • Lolek

    27.4.2022 #2 Author

    Oni mogu i na solarnu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...