LINGLONG TAIR NAJVEĆE GRADILIŠTE U SRBIJI Kompanija investira skoro milijardu dolara u kompleks u Zrenjaninu

Firme u fokusuInvesticijeNovacSrbijaU fokusuVesti

27.10.2020 09:58 Autor: Marija Jovanović 0

LINGLONG TAIR NAJVEĆE GRADILIŠTE U SRBIJI Kompanija investira skoro milijardu dolara u kompleks u Zrenjaninu LINGLONG TAIR NAJVEĆE GRADILIŠTE U SRBIJI Kompanija investira skoro milijardu dolara u kompleks u Zrenjaninu
Najveće gradilište u Srbiji, na površini od sto hektara, ili 200 fudbalskih igrališta, trenutno se nalazi u industrijskoj zoni „Jugoistok“ u Zrenjaninu, gde je... LINGLONG TAIR NAJVEĆE GRADILIŠTE U SRBIJI Kompanija investira skoro milijardu dolara u kompleks u Zrenjaninu

Najveće gradilište u Srbiji, na površini od sto hektara, ili 200 fudbalskih igrališta, trenutno se nalazi u industrijskoj zoni „Jugoistok“ u Zrenjaninu, gde je u toku realizacija višefazne gradnje proizvodnog kompleksa kompanije Linglong Tair.

Po obimu radova i približnoj površini na kojoj se izvode, u rangu sa tim gradilištem je „Beograd na vodi“, ali kada su u pitanju direktne privredne investicije, onda zrenjaninsko gradilište u ovom trenutku prevazilazi okvire Srbije, navodi se na sajtu gradske uprave.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Naime, Linglong Tair u kompleks za proizvodnju pneumatika investira skoro milijardu dolara i to je najveća direktna strana investicija u Srbiji i najveća privredna investicija u Zrenjaninu ikada.

Investitor “Linglong International Europe” Zrenjanin odredio je za izvođače radova kineske kompanije “China Energy Engineering Group” (CEEC) i “China Road and Bridge Corporation” (CRBC), koje su angažovale i brojne podizvođače iz Srbije, a za projektanta beogradsku firmu “Mašinoprojekt Kopring”.

U prvoj fazi podižu se tri ulazne kapije, dve trafostanice i mreža lokalnih električnih vodova. Istovremeno, u sklopu druge faze, izvode se radovi na izgradnji četvorospratne upravne i poslovne zgrade za istraživanje i razvoj, centra za rekreaciju zaposlenih i restorana, rezervoara i pumpne stanice za hidrantsku mrežu, kao i 608 parking mesta.

Rok za završetak tih radova je 30. novembar ove, odnosno 1. septembar 2021. godine, za drugu fazu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...