Skoro 27.800 ljudi u junu tranzitiralo kroz najveću vazdušnu luku u Sloveniji

Ljubljanski aerodrom ostvario ogroman rast broja putnika

BiznisRegionTurizamVesti

17.8.2021 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ljubljanski aerodrom ostvario ogroman rast broja putnika Ljubljanski aerodrom ostvario ogroman rast broja putnika
Skoro 27.800 putnika tranzitiralo je kroz najveći aerodrom u Sloveniji, Brnik, tokom juna, što je 456,1 odsto više u odnosu na isti mesec prošle... Ljubljanski aerodrom ostvario ogroman rast broja putnika

Skoro 27.800 putnika tranzitiralo je kroz najveći aerodrom u Sloveniji, Brnik, tokom juna, što je 456,1 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine, kada je putnički saobraćaj na aerodromu bio ograničen zbog epidemije. Za razliku od tog broja, u junu je relativno mali broj putnika prevezen autobusima i vozovima u Sloveniji.

Teretni saobraćaj na aerodromu Brnik takođe je bio značajno veći u junu ove nego u junu prošle godine. Takođe, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, pretovareno je 960 tona robe, što je 15 odsto više u odnosu na prošlu godinu, prenosi Seebiz.

Autobusi gradskog javnog linijskog prevoza prevezli su nešto manje od 2,7 miliona putnika u junu, odnosno 53 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine. Autobusi u međugradskom i međunarodnom javnom prevozu prevezli su oko 1,6 miliona putnika, što je 169 odsto više u odnosu na jun 2020. godine, kada je putnički promet bio ozbiljno smanjen. Ukupno su prešli oko 25 miliona putničkih kilometara, što je bilo 147 odsto više.

Prema statističarima, vozovi su u junu prevezli skoro milion putnika u Sloveniji, što je 20 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine. Pritom su prešli 45 miliona putničkih kilometara, što je za 17 odsto više u odnosu na jun 2020. godine.

U luci Koper u junu pretovareno je 1,5 miliona tona robe, što je tri odsto manje nego u junu prošle godine.

Od drumskih motornih vozila registrovanih u Sloveniji u junu, skoro 12.000 je prvi put registrovano, što je šest odsto manje nego u junu 2020. godine. Među njima je bilo približno 8.500 putničkih automobila, 10 odsto manje u poređenju sa istim mesecom 2020. godine. Od toga je oko 5.100 novih, što je 21 odsto manje u odnosu na jun prošle godine, saopštio je Zavod za statistiku.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...