LOŠE INVESTICIJE KOŠTALE JAPANCE Softbank izgubila 16,5 milijardi dolara

InvesticijeNovacSvetVesti

13.4.2020 14:50 Autor: Marija Jovanović 0

LOŠE INVESTICIJE KOŠTALE JAPANCE Softbank izgubila 16,5 milijardi dolara LOŠE INVESTICIJE KOŠTALE JAPANCE Softbank izgubila 16,5 milijardi dolara
Japanska „Softbank group“ očekuje da uknjiži gubitak od 1,8 biliona jena (16,5 milijardi dolara) u svom „Vision fund“ vrednom 100 milijardi dolara, za finansijsku... LOŠE INVESTICIJE KOŠTALE JAPANCE Softbank izgubila 16,5 milijardi dolara

Japanska „Softbank group“ očekuje da uknjiži gubitak od 1,8 biliona jena (16,5 milijardi dolara) u svom „Vision fund“ vrednom 100 milijardi dolara, za finansijsku godinu završenu u martu.

Gubitak, prvi u poslednjih 15 godina, objašnjava se pogoršanjem performansi tehnoloških kompanija u koje je fond investirao, javlja Reuters, a prenosi Tanjug.

Fond Vision, iza koga stoji Saudijska Arabija, zabeležio je gubitke tokom tri uzastopna kvartala, što je japansku finansijsku grupu u celini gurnulo u godišnji operativni gubitak u iznosu od 1,35 biliona jena, navodi se u saopštenju Softbank.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...