Vrednost akcija američke maloprodaje pala 13,5 odsto

Luksuzna robna kuća Nordstrom snizila prognoze za ovu godinu

NovacPoslovanjeVesti

24.8.2022 12:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Luksuzna robna kuća Nordstrom snizila prognoze za ovu godinu Luksuzna robna kuća Nordstrom snizila prognoze za ovu godinu
Luksuzna robna kuća Nordstorm snizila je svoje prognoze za ovu godinu zbog značajnog usporavanja prometa. Ovo je još jedna maloprodaja koja beleži naznake slabije... Luksuzna robna kuća Nordstrom snizila prognoze za ovu godinu

Luksuzna robna kuća Nordstorm snizila je svoje prognoze za ovu godinu zbog značajnog usporavanja prometa. Ovo je još jedna maloprodaja koja beleži naznake slabije potražnje među američkim potrošačima.

Snižavanje očekivanog ishoda, koje je objavljeno uprkos činjenici da je kompanija u drugom kvartalu imala prihode veće od prognoziranih, dovelo je do pada vrednosti akcija za više od 13,5 odsto na trgovanju po zatvaranju berze, piše Financial Times.

Generalni direktor kompanije Erik Nordstrom izjavio je da su rezultati u skladu sa prethodno navedenim očekivanjima kompanije, ali da su “promet i potražnja značajno usporeni od kraja juna”.

Iz kompanije je saopšteno da su “agresivno” smanjivani inventar i troškovi u okviru svih njenih brendova kako bi maloprodaja bila spremna za predstojeće mesece.

Kako navode iz Nordstroma, očekuje se da će u fiskalnoj godini prohodi kompanije porasti u rasponu između pet i sedam odsto, što je niže od prethodno prognoziranog povećanja između šest i osam odsto. Očekuje se da će zarada po akciji biti između 2,45 i 2,75 dolara, dok je prethodno prognoziran dobitak između 3,38 i 3,68 dolara.

U tri meseca do kraja jula Nordstrom je prijavio međugodišnje povećanje prihoda od 12 odsto, na četiri milijarde dolara. Prilagođena zarada, uzimajući u obzir određene jednokratne troškove, bio je veći za dve trećine, do 81 centa po akciji, što je za jedan cent manje od prognoze Wall Streeta.

  • GOCA BG

    28.8.2022 #1 Author

    Svesni su celokupne situacije i prognoze…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...