Online prodaja američke kompanije porasla za 12 odsto

Walmart u drugom kvartalu beleži rast broja kupaca sa srednjim i visokim prihodima

NovacPoslovanjeSvetVesti

17.8.2022 18:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Walmart u drugom kvartalu beleži rast broja kupaca sa srednjim i visokim prihodima Walmart u drugom kvartalu beleži rast broja kupaca sa srednjim i visokim prihodima
Inflacija u Sjedinjenim Američkim Državama, koja je dostigla najviši nivo u poslednje četiri decenije, najteže pogađa Amerikance sa niskim primanjima. Finansijski rezultati lanca supermarketa... Walmart u drugom kvartalu beleži rast broja kupaca sa srednjim i visokim prihodima

Inflacija u Sjedinjenim Američkim Državama, koja je dostigla najviši nivo u poslednje četiri decenije, najteže pogađa Amerikance sa niskim primanjima. Finansijski rezultati lanca supermarketa Walmart pokazuju da pritisak osećaju i oni sa “dubljim džepom”.

Iz najvećeg maloprodajnog lanaca u SAD saopšteno je da je u drugom kvartalu kompanija beležila veći broj kupaca sa srednjim i višim prihodima, što predstavlja preokret u odnosu na ranije ekonomske krize.

Iz kompanije navode da u drugom kvartalu zaključno sa 31. julom beleže rast udela u tržištu kada je u pitanju trgovina namirnicama, pri čemu tri četvrtine zarade dolaze od kupaca čiji su godišnji prihodi veći od 100.000 dolara. Kompanija nije navela dodatne informacije u vezi sa tržišnim dobicima, piše Business Times.

Većina zabeleženih prodaja odvijala se preko e-commerce platforme maloprodajnog lanca, koja je imala rast od 12 odsto u toku poslednjeg kvartala i koja je kompaniji omogućila zaradu koja je bolja od očekivane. Pored toga, Walmart je povećao prognozu prihoda za celu godinu.

Udeo kompanije Walmart u online tržištu namirnica, koje uključuje i usluge dostave, u SAD je sa 52 odsto u martu porastao na 55 odsto u junu.

  • kaćica

    17.8.2022 #1 Author

    Da imaju odlicne cene,dosta toga sam tamo kupila.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    18.8.2022 #2 Author

    Bitno da prodaja raste

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    18.8.2022 #3 Author

    Sta to znaci? Da bogatiji postaju siromasniji, moguće ako ovi najbogatijih postaju još bogatiji a ostali se spuštaju na lestvici.

    Odgovori

  • SNEZANA

    18.8.2022 #4 Author

    Za svaciji dzep po nesto

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.8.2022 #5 Author

    Cim je dostupno za svaciji dzep,mora da odlicno posluju…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...