smanjena potrošnja i sve više cene ostavili posledice

Zbog ogromnog viška zaliha Walmart počeo da otpušta zaposlene

SvetVesti

4.8.2022 08:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Zbog ogromnog viška zaliha Walmart počeo da otpušta zaposlene Zbog ogromnog viška zaliha Walmart počeo da otpušta zaposlene
Američki trgovinski lanac Walmart je otpustio oko 200 korporativnih zaposlenika iz svog sedišta u Bentonvilu u Arkanzasu. Wall Street Journal izveštava o otpuštanjima u... Zbog ogromnog viška zaliha Walmart počeo da otpušta zaposlene

Američki trgovinski lanac Walmart je otpustio oko 200 korporativnih zaposlenika iz svog sedišta u Bentonvilu u Arkanzasu. Wall Street Journal izveštava o otpuštanjima u kompanijinim timovima za prodaju, globalnu tehnologiju i nekretnine.

Vest dolazi usred niza otpuštanja u kompanijama visokog profila, od Microsofta do 7-Eleven. Walmart je ranije upozorio na tržišne izglede, a izvršni direktor Dag Makmilon (Doug McMillion) je izjavio o tome kako “sve veći nivoi inflacije cena hrane i goriva utiču na to kako potrošači troše“.

Krajem prošlog meseca, Walmart je objavio da očekuje pad profita za drugi kvartal i 2023. fiskalnu godinu. Istovremeno, maloprodajni gigant je naložio menadžerima prodavnica da odmah sprovedu akcijske prodaje i otpis letnje odeće i robe kako bi se rasteretile ogromne zalihe.

Otpuštanja se dešavaju jer Walmart nastavlja da se bori sa viškovima zaliha. Naime, u detaljnom izveštaju koji je objavio BusinessInsider, zaposleni opisuju bezbroj paleta i visoke kutije koje stoje po hodnicima i sprečavaju pristup toaletima, dok na parkinzima stoje prepunjeni kamioni.

Analitičari smatraju da će problem prekomernih zaliha trajati i u 2023. godini. Pored smanjenja potrošnje, Makmilon je u jednom ranijem intervjuu priznao da je za vreme pandemije zaposlio “previše radnika”.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...