Neto profit japanske tehnološke firme porastao 28 odsto u odnosu na 2021. godinu

Nintendo beleži pad prodaje Switch konzola

Hi-techNovacVesti

3.8.2022 18:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nintendo beleži pad prodaje Switch konzola Nintendo beleži pad prodaje Switch konzola
Iz kompanije Nintendo saopšteno je da je imala pad od 23 odsto kada je u pitanju Switch gejming konzola, do čega su dovela uska... Nintendo beleži pad prodaje Switch konzola

Iz kompanije Nintendo saopšteno je da je imala pad od 23 odsto kada je u pitanju Switch gejming konzola, do čega su dovela uska grla u nabavci i proizvodnji mikročipova.

Japanska gejming kompanija je saopštila da je prodala 3,43 miliona Switch konzola u tri meseca zaključno s 30. junom, što je značajno manje u odnosu na 4,45 miliona konzola prodatih u istom kvartalu prošle godine, piše Financial Times.

Neto profit gejming kompanije u poslednjem kvartalu je iznosio 118,9 milijardi jena, 28 odsto međugodišnje. Podstaknut depresijacijom vrednosti jena, Nintendo, koji je prošle godine prodao 23,1 milion uređaja, ostvario je svoja predviđanja da će prodati 21 milion artikala u fiskalnoj godini do marta 2023. godine.

Switch se na tržištu nalazi već šest godina, a kompanija je prošlog oktobra predstavila unapređeni model ove konzole sa OLED ekranom kako bi podstakla prodaju ovog uređaja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...