ministar finansija o oceni kreditnog rejtinga srbije

Mali: Izveštaj agencije Fitch Ratings dokaz da vodimo odgovornu ekonomsku politiku

NovacVesti

20.8.2022 11:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 19

Mali: Izveštaj agencije Fitch Ratings dokaz da vodimo odgovornu ekonomsku politiku Mali: Izveštaj agencije Fitch Ratings dokaz da vodimo odgovornu ekonomsku politiku
Ministar finansija Siniša Mali ocenio je da je izveštaj agencije Fitch Ratings o kreditnom rejtingu Srbije „dokaz da Srbija nastavlja da vodi odgovornu ekonomsku... Mali: Izveštaj agencije Fitch Ratings dokaz da vodimo odgovornu ekonomsku politiku

Ministar finansija Siniša Mali ocenio je da je izveštaj agencije Fitch Ratings o kreditnom rejtingu Srbije „dokaz da Srbija nastavlja da vodi odgovornu ekonomsku politiku, usmerenu na dalje reforme.

On je na svom Istagram nalogu naveo da je potvrda agencije Fitch koja je kreditni rejting Srbije zadržala na nivou BB+, dokaz stabilne politike usmerene na očuvanje makroekonomske, finansijske i fiskalne stabilnosti, poboljšanje poslovnog okruženja i povećanje investicija.

Takođe je naveo da je kreditni rejting sa ocenom na stabilne izglede na dalje povećanje, podržan kredibilnim okvirom makroekonomske politike, odgovornom i oprezno vođenom fiskalnom politikom i rastom bruto domaćeg proizvoda, prenela je Beta.

Agencija Fitch Ratings zadržala je kreditni rejting Srbije na nivou BB+, što je jedan nivo do investicionog, saopštila je Narodna banka Srbije.

Kako je navedeno, prilikom redovne šestomesečne ocene kreditnog rejtinga Srbije agencija Fitch zadržala je i stabilne izglede za povećanje kreditnog rejtinga Srbije u narednom periodu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...