obavezan test za skijanje u Sloveniji

Malo skijaša na stazama u poznatim zimskim centrima

BiznisEURegionTurizamVesti

24.1.2021 10:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Malo skijaša na stazama u poznatim zimskim centrima Malo skijaša na stazama u poznatim zimskim centrima
Skijaški centri u devet od dvanaest slovenačkih regiona ponovo su otvoreni, ali zbog lošeg vremena i komplikovane procedure testiranja na korona virus na skijalištima... Malo skijaša na stazama u poznatim zimskim centrima

Skijaški centri u devet od dvanaest slovenačkih regiona ponovo su otvoreni, ali zbog lošeg vremena i komplikovane procedure testiranja na korona virus na skijalištima nije bilo mnogo skijaša.

Da bi mogli da uđu na skijališta turistima je neophodan negativan test ne stariji od 24 časa i mora da bude obavljen u Sloveniji, javlja slovenačka agencija STA.

Foto: Pixabay.com

Neki skijaški centri, poput Pohorja, organizovali su testiranje na ulazu na svoje skijaške staze, skijaši Vogela moraju da se zaustave u dolini u Bohinjskoj Bistrici da bi se testirali, a oni koji dolaze u Krvavec moraju da se sami organizuju.

Testiranje nije obavezno za decu uzrasta do 12 godina, ako skijaju sa roditeljima, kao ni za profesionalne sportiste, trenere i ostalo osoblje potrebno za treninge i takmičenja.

Ako situacija nastavi da se popravlja u budućnosti se može odustati od zahteva za testiranjem.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...