Milijarder skuplja novac za preuzimanje Twittera

Mask prodao akcije Tesle za četiri milijarde dolara

BerzaInvesticijeNovacSvetVesti

29.4.2022 08:33 Autor: Vladimir Jokanović 6

Mask prodao akcije Tesle za četiri milijarde dolara Mask prodao akcije Tesle za četiri milijarde dolara
Izvršni direktor Tesla Inc Ilon Mask (Elon Musk) prodao je akcije ove kompanije u vrednosti četiri milijarde dolara, pokazali su u četvrtak podnesci američkih... Mask prodao akcije Tesle za četiri milijarde dolara

Izvršni direktor Tesla Inc Ilon Mask (Elon Musk) prodao je akcije ove kompanije u vrednosti četiri milijarde dolara, pokazali su u četvrtak podnesci američkih hartija od vrednosti. Pretpostavlja se da mu je prodaja akcija Tesle bila potrebna da bi pomogla finansiranje njegove kupovine kompanije Twitter.

Mask je naveo da „nema dalje planirane prodaje akcija Tesle“, nakon što je u utorak i u sredu prodao 4,4 miliona akcija, što je jednako 2,6 odsto njegovog udela u kompaniji, prenosi Reuters. Podsetimo, Mask je u ponedeljak sklopio dogovor o kupovini Twittera za 44 milijarde dolara. Prema časopisu Forbes, Maskovo bogatstvo iznosi 268 milijardi dolara.

Kao deo dogovora, Mask je rekao da će obezbediti 21 milijardu dolara kapitala. On je tražio partnere kako bi smanjio udeo u kapitalu, ali nije izvesno da li će se takav partner pojaviti. Bila je ovo njegova prva prodaja akcija Tesle od prošle zime kada je prodao akcije vredne 16,4 milijarde dolara.

Mask je najavio da će platiti više od 11 milijardi dolara poreza za 2021. godinu. Vrednost akcija Tesle opala je za oko 20 odsto od kada je Mask otkupio devet odsto akcija Twittera početkom aprila. Neki trgovci izrazili su zabrinutost da bi Mask mogao da odustane od Twittera ukoliko ne prikupi dovoljno novca ili da će možda morati da proda još akcija u Tesli.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...