MEĐUNARODNI LETOVI ZA ATINU OD 15. JUNA Grčka otvara kafiće, ponovo rade i trajekti

BiznisEUIzdvajamoSrbijaTurizamU fokusuVesti

25.5.2020 10:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

MEĐUNARODNI LETOVI ZA ATINU OD 15. JUNA Grčka otvara kafiće, ponovo rade i trajekti MEĐUNARODNI LETOVI ZA ATINU OD 15. JUNA Grčka otvara kafiće, ponovo rade i trajekti
Atinski aerodrom biće otvoren za međunarodne letove od 15. juna, a svi ostali aerodromi u Grčkoj za međunarodne letove od 1. jula, kaže ambasador... MEĐUNARODNI LETOVI ZA ATINU OD 15. JUNA Grčka otvara kafiće, ponovo rade i trajekti

Atinski aerodrom biće otvoren za međunarodne letove od 15. juna, a svi ostali aerodromi u Grčkoj za međunarodne letove od 1. jula, kaže ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević.

On je za TV Pink rekao da je na sastanku kvadrilaterale odlučeno da se otvori granica između Srbije, Bugarske i Grčke već od 1. juna za poslovna putovanja, sezonske radnike, članove porodice onih koji žive u tim zemljama.

Tanjug/AP

Predsednik Aleksandar Vučić i grčki premijer Kirjakos Micotakis dogovorili su se da se granica između Grčke i Srbije otvori 15. juna, te je grčka vlada donela odluku da se od 15. juna za međunarodne letove, između ostalog i za Srbiju, otvori Aerodrom u Atini.

„Ostali aerodromi za međunarodni saobraćaj biće otvoreni od 1. jula“, naglasio je Spasojević.

Navodi da će od 1. juna biti otvoreni svi hoteli koji rade tokom cele godine, a od 15. juna hoteli koji rade samo sezonski i biće dozvoljen rad apartmanima i manjim hotelima.

Turistička sezona u Grčkoj ove godine biće uz posebne mere opreza. Kafići i restorani primaće goste samo u baštama i biće primenjene mere socijalne distance. Svi hoteli moraće da imaju koordinatora za korona virus i dežurnog lekara.

Foto: Tanjug/AP

Trajekti na ostrvima u Grčkoj ponovo rade, kao i kafići i restorani, dok vlada ubrzano radi na tome da spase turističku sezonu.

Putovanja na ostrva bila su uglavnom onemogućena dok su na snazi bile mere karantina uvedene krajem marta – pristup ostrvima imali su samo njihovi stanovnici i dostavljači robe.

Otvaranje turističke sezone bilo je planirano za 15. jun, ali kako je broj zaraženih korona virusom bio mali, vlada je odlučila da turistička sezona počne tri nedelje ranije.

Foto: Tanjug/AP

Kako AP prenosi, mere socijalnog distanciranja i ograničenje broja ljudi moraće da se poštuje na trajektima, u restoranima i kafićima kako bi se sprečila pojava novih slučajeva zaraze.

Zdravstvene službe za borbu protiv korona virusa biće proširene i na ostrva. Odeljenja intenzivne nege za kovid pacijente biće obezbeđena na pet ostrva – Lezbosu, Samosu, Rodosu, Zakintosu i Krfu, uz već postojeće na Kritu.

  • Maja

    25.5.2020 #1 Author

    Predsezona pocinje i verovatno ce biti povoljnija cena putovanja i smestaja u predsezoni

    Odgovori

  • Tajči

    25.5.2020 #2 Author

    Biće sve kao i pre, par dana će se pridržavati propisa, posle toga niko se neće ni sećati korone.

    Odgovori

  • zore

    26.5.2020 #3 Author

    Lepa vest za sve one koji putuju u Grcku.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...