ministarka đedović dogovorila razgovore dve strane za rešenje problema

Menadžment Zijin Copper Serbia i radnici spor da reše dijalogom

Vesti

28.12.2022 18:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Menadžment Zijin Copper Serbia i radnici spor da reše dijalogom Menadžment Zijin Copper Serbia i radnici spor da reše dijalogom
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović dogovorila se u sredu sa predstavnicima rukovodstva i reprezentativnih sindikata kompanije Zijin Copper Serbia da dijalogom prevaziđu... Menadžment Zijin Copper Serbia i radnici spor da reše dijalogom

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović dogovorila se u sredu sa predstavnicima rukovodstva i reprezentativnih sindikata kompanije Zijin Copper Serbia da dijalogom prevaziđu spor o uslovima rada i pravima zaposlenih, saopštilo je to ministarstvo.

Na sastanku je, kako je navedeno, dogovoreno da se otvorena pitanja rešavaju razgovorom rukovodstva i radnika, „za šta je potrebna dobra volja obe strane“, prenosi Beta.

Dodaje se da su predstavnici reprezentativnih sindikata doneli odluku da obustave protest, dok su se predstavnici poslodavaca obavezali da daju novi predlog za rešavanje otvorenih pitanja.

Kompaniji Zijin Copper Serbia je u četvrtak negirala da će donošenjem Pravilnika o radu biti smanjene plate zaposlenima, navodeći da će zarade biti uvećane.

SERBIA ZIJIN COPPER DOO

ĐORĐA VAJFERTA 29, 19210 Bor , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
1.075.359.540,28 (2021)
Broj zaposlenih:
5.724 (2021)

Navedeno je da prosečna neto zarada u kompaniji danas premašuje 110.000 dinara i veća je za više od 50 odsto u odnosu na neto zaradu iz 2018. godine. Takođe, neto zarade zaposlenih u Zijin Copper Serbia veće su za 61,5 odsto od republičkog proseka.

  • TATJANA

    3.1.2023 #1 Author

    Pa ovo pravilo bi trebalo da važi svuda i uvek

    Odgovori

  • Coka13

    8.1.2023 #2 Author

    I ovo sve da ne bi bilo protesta. Čim se smiri situacija, ništa od dogovora.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...