veća potražnja e-automobila

Mercedes-Benz beleži rast prodaje za šest odsto u drugom kvartalu

EUSvetVesti

11.7.2023 14:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Mercedes-Benz beleži rast prodaje za šest odsto u drugom kvartalu Mercedes-Benz beleži rast prodaje za šest odsto u drugom kvartalu
Prodaja Mercedes-Benz Group u drugom kvartalu porasla je za šest odsto na godišnjem nivou, ukupno 515.700 vozila, zbog potražnje za potpuno električnim i vrhunskim... Mercedes-Benz beleži rast prodaje za šest odsto u drugom kvartalu

Prodaja Mercedes-Benz Group u drugom kvartalu porasla je za šest odsto na godišnjem nivou, ukupno 515.700 vozila, zbog potražnje za potpuno električnim i vrhunskim vozilima, saopštio je nemački proizvođač automobila u utorak.

Prodaja je porasla u svim glavnim regionima proizvođača automobila, Evropi, Aziji i Severnoj Americi, sa isporukama u Nemačkoj za 23 odsto, dok je Kina porasla za 12 odsto, a Sjedinjene Američke Države za šest odsto.

U ostatku sveta, prodaja u drugom kvartalu pala je 12 odsto na 20.700 vozila.

Električna vozila su i dalje bila glavni pokretač rasta u ovom kvartalu, pri čemu je prodaja putničkih automobila porasla za 123 procenta i dostigla 56.300 jedinica.

Vrhunski deo prodaje, koji uključuje modele kao što su AMG, Maybach i G-klasa, takođe je zabeležio solidan rast od 12 procenata u tom periodu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...