MERE DOLAZI U SRBIJU Ruski trgovinski lanac kupio lokacije za poslovanje

InvesticijeNovacSrbijaVesti

13.12.2020 08:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

MERE DOLAZI U SRBIJU Ruski trgovinski lanac kupio lokacije za poslovanje MERE DOLAZI U SRBIJU Ruski trgovinski lanac kupio lokacije za poslovanje
Ruski trgovinski lanac Svetofor, u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, započeo je pripreme za dolazak na srpsko tržište. Kako prenosi portal Retail Serbia,... MERE DOLAZI U SRBIJU Ruski trgovinski lanac kupio lokacije za poslovanje

Ruski trgovinski lanac Svetofor, u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, započeo je pripreme za dolazak na srpsko tržište.

Kako prenosi portal Retail Serbia, ruska pridružnica u Srbiji kupila je prve lokacije širom zemlje na kojima planira da i zvanično započne svoje poslovanje.

Kako je sredinom avgusta najavljeno iz filijale ruske kompanije u Beogradu, na srpskom tržištu planirano je otvaranje najmanje 100 marketa prosečne površine od oko 1.000 kvadrata.

Navedeno je da planiraju da rade direktno sa proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom, a istakli su i da će njihove cene biti 20 odsto niže od prosečnih.

MERE je pridružnica ruske Torgservis grupe, osnovane 2009. godine, koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom Svetofor i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 i Magnit.

Retail Serbia navodi i da ruski diskonter uskoro planira i otvaranje prvih prodavnica u Grčkoj, gde aktivno traži lokacije, dok u Atini, Solunu i Parti već radi na uređenju zakupljenih prostora.

  • Goca Bg

    13.12.2020 #1 Author

    Cekamo otvaranje…

    Odgovori

    • Ivona

      16.12.2020 #2 Author

      I bas se radujemo da probamo neke nove proizvode

      Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...