Rast od 18 odsto međugodišnje

Microsoft zabeležio 49,4 milijarde dolara prihoda u poslednjem kvartalu

BerzaInvesticijeNovacSvetVesti

27.4.2022 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Microsoft zabeležio 49,4 milijarde dolara prihoda u poslednjem kvartalu Microsoft zabeležio 49,4 milijarde dolara prihoda u poslednjem kvartalu
Microsoft je objavio poslovne rezultate za svoj treći kvartal, sa zaradom po akciji od 2,22 dolara, nadmašujući raniju procenu investitora od 2,18 dolara. Prihod... Microsoft zabeležio 49,4 milijarde dolara prihoda u poslednjem kvartalu

Microsoft je objavio poslovne rezultate za svoj treći kvartal, sa zaradom po akciji od 2,22 dolara, nadmašujući raniju procenu investitora od 2,18 dolara. Prihod je porastao za 18 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, na 49,4 milijarde dolara, nešto iznad prethodne konsenzusne procene od 49,03 milijarde dolara.

Prihod poslovne celine Produktivnost i poslovni procesi porastao je 17 odsto u odnosu na prethodnu godinu na 15,8 milijardi dolara, prihod od Inteligentnog oblaka je porastao za 26 odsto na 19,1 milijardu dolara, a prihod od celine pod nazivom Još ličnije računarstvo (More Personal Computing) porastao je 11 odsto na 14,5 milijardi dolara.

„U budućnosti, digitalna tehnologija će biti ključni input koji pokreće svetsku ekonomsku proizvodnju“, rekao je izvršni direktor kompanije Satja Nadela (Satya Nadella). „U čitavom nizu tehnologija proširujemo naše mogućnosti i preuzimamo udeo dok pomažemo klijentima da se razlikuju“, prenosi Nadeline reči Investing.

Kompanija je otkupila sopstvene akcije u visini od 12,4 milijarde dolara u ovom kvartalu, što je 25 odsto više u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Iako po objavljivanju kvartalnog izveštaja nije bilo većih kretanja cena akcija kompanije, a po zatvaranju berzi je zabeležen blagi pad, njihova vrednost je od početka ove kalendarske godine porasla za 20 procenata, i u ovom trenutku iznosi 270 dolara po komadu.

  • SNEZANA

    28.4.2022 #1 Author

    Uz velika ulaganja trud se uvek isplati,sto je upravo slucaj kod njih.

    Odgovori

  • MAJA

    9.5.2022 #3 Author

    Sigurno promisljato sve rade

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...