MILIJARDERI U SVETU POSTALI JOŠ BOGATIJI Tokom pandemije najviše profitirali vlasnici tehnoloških kompanija

SvetVesti

7.10.2020 13:42 Autor: Ljiljana Begović 0

MILIJARDERI U SVETU POSTALI JOŠ BOGATIJI Tokom pandemije najviše profitirali vlasnici tehnoloških kompanija MILIJARDERI U SVETU POSTALI JOŠ BOGATIJI Tokom pandemije najviše profitirali vlasnici tehnoloških kompanija
Tokom pandemije korona virusa ukupno bogatstvo svetskih milijardera poraslo je na 10.200 milijardi dolara. Kako je navedeno u izveštaju švajcarske banke UBS, od kada... MILIJARDERI U SVETU POSTALI JOŠ BOGATIJI Tokom pandemije najviše profitirali vlasnici tehnoloških kompanija

Tokom pandemije korona virusa ukupno bogatstvo svetskih milijardera poraslo je na 10.200 milijardi dolara. Kako je navedeno u izveštaju švajcarske banke UBS, od kada je počela kriza koju je izazvala pandemija Covid-19, njihovo bogatstvo je poraslo za 27,5 odsto.

Do porasta bogatstva došlo je zbog berzanskih kretanja tokom pandemije, koji su bili na najnižem nivou tokom globalnih mera karnatina.

UBS je saopštio da je bogatstvo milijardera dostiglo novi maksimum, nadmašivši prethodni vrhunac od 8.900 milijardi dolara dostignut krajem 2017. godine. I broj milijardera, takođe, je dostigao novi maksimum – sada ih ima 2.189.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

UBS smatra da su milijarderi još više profitirali od krize, jer imaju stomak da kupuju više deonica kompanija u trenutku kada tržišta širom sveta krahiraju.

Međutim, i vrednost deonica pojedinih tehnoloških kompanija, koje su u vlasništvu milijardera, znatno je porasla u poslednjih nekoliko meseci, piše Tanjug.

Čelnik američke korporacije Amazon Džef Bezos (Jeff Bezos) i dalje je najbogatiji čovek na svetu, a njegovo bogatstvo je procenjeno na 189 milijardi dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...