MILIJARDU EVRA POMOĆI AUSTRIJSKIM OPŠTINAMA Kurc najavio paket mera za buduće investicije i nova radna mesta

EUVesti

25.5.2020 16:27 Autor: Marija Jovanović 2

MILIJARDU EVRA POMOĆI AUSTRIJSKIM OPŠTINAMA Kurc najavio paket mera za buduće investicije i nova radna mesta MILIJARDU EVRA POMOĆI AUSTRIJSKIM OPŠTINAMA Kurc najavio paket mera za buduće investicije i nova radna mesta
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio je paket pomoći austrijskim opštinama u visini od milijardu evra za postojeće i buduće investicije koje će stvoriti nova... MILIJARDU EVRA POMOĆI AUSTRIJSKIM OPŠTINAMA Kurc najavio paket mera za buduće investicije i nova radna mesta

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio je paket pomoći austrijskim opštinama u visini od milijardu evra za postojeće i buduće investicije koje će stvoriti nova radna mesta i pružiti doprinos oporavku austrijske privrede.

Vladin paket pomoći ima cilj da pomogne projekte poput opremanja škola, obdaništa, staračkih domova, ali i sprovođenja mere štednje energije, kao i izgradnju mreže brzog interneta. Svoje projekte opštine mogu podneti vladi do kraja iduće godine.

Foto: Pexels.com

Na konfereciji za štampu, Kurc je rekao da je zbog pandemije korona virusa došlo do značajnog smanjenja prihoda opština i da se zbog toga može očekivati odlaganje projekata.

Prema paketu pomoći namenjenom gradovima i opštinama, savezna država preuzima do 50 odsto troškova projekata koji će biti započeti u periodu od 1. juna ove do 31. decembra iduće godine ili koji su započeti od 1.juna prošle godine, a gde je došlo do zastoja u finansijama usled korona krize.

Raspodela predviđenih sredstava izvršiće se na osnovu ključa koji će uzeti u obzir broj stanovnika. Podsticaće se projekti opremanja ili sancije škola, obdaništa, sportskih terena, investicije u javni prevoz, sanacija zdanja kao što su crkve, muzeji i druge kulturne institucije u centru opštine.

  • Anna

    25.5.2020 #1 Author

    Odličan primer raspodele sredstava

    Odgovori

  • zore

    26.5.2020 #2 Author

    Svaka cast,mlad ,uspesan.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...