Za nešto manje od šest meseci

Milion putnika brzog voza na relaciji Beograd-Novi Sad

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

5.9.2022 18:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Milion putnika brzog voza na relaciji Beograd-Novi Sad Milion putnika brzog voza na relaciji Beograd-Novi Sad
Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je da je preduzeće Srbija Voz na relaciji Beograd-Novi Sad brzim vozom do sada prevezlo milion putnika.... Milion putnika brzog voza na relaciji Beograd-Novi Sad

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je da je preduzeće Srbija Voz na relaciji Beograd-Novi Sad brzim vozom do sada prevezlo milion putnika.

„Rekordan Milionita putnica na toj relaciji, otvorenoj za redovan saobraćaj 19. marta, dobila je od železnice godišnju kartu za putovanje vozom.

broj putnika pokazuje da je železnica Srbije na odličnom putu da iskoristi svoj potencijal za ekonomski i društveni razvoj naše zemlje i čitavog regiona“, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posle dočeka milionitog putnika.

Momirović je kazao da se nastavlja sa radovima na železnici ka Subotici i da će dodatno biti ubrzani radovi na brzoj pruzi izmedju Beograda i Niša, prenela je agencija Beta.

„Trenutno se izvode pripremni radovi na delu trase između Stalaća i Đunisa i u oktobru će biti potpisan okvirni sporazum sa Evropskom komisijom i Evropskom investicionom bankom, kada krećemo sa ozbiljnim radovima, a vrednost čitavog projekta je oko dve milijarde evra“, rekao je Momirović.

V.d. direktora Srbija Voza Ivan Bulajić rekao je da je strateški cilj poslovanja ove kompanije povratak što većeg broja putnika na železnicu, uz konstantno unapređenje korisničkog iskustva.

„Pored udobnosti i pouzdanosti, danas putnicima nudimo i savremene načine prodaje karata putem digitalnih kanala. U vozove polako vraćamo i mlade. Njihovo poverenje je najbolji pokazatelj da smo uspeli da promenimo sliku železnice. Nastavićemo sa modernizacijom usluga i unapređenjem efikasnosti poslovanja cele kompanije. Očekujemo da ćemo do kraja godine zabeležiti dvostruko veći broj putnika u odnosu na prethodnu“, rekao je Bulajić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...