U Hrvatskoj objavljena tri javna poziva za subvencionisanje

Milionska ulaganja u obnovljive izvore energije

EkologijaRegionU fokusuVesti

21.9.2021 08:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Milionska ulaganja u obnovljive izvore energije Milionska ulaganja u obnovljive izvore energije
Kako bi se poboljšalo korišćenje solarne, geotermalne i energije mora, hrvatsko Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske unije će za tu svrhu izdvojiti oko... Milionska ulaganja u obnovljive izvore energije

Kako bi se poboljšalo korišćenje solarne, geotermalne i energije mora, hrvatsko Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske unije će za tu svrhu izdvojiti oko 12 miliona evra.

Ta sredstva biće obezbeđena iz Finansijskog mehanizma evropskog ekonomskog prostora obezbeđena za period od 2014. do 2021. godine u iznosu do 85 odsto.

Nadležni u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Evropske unije ističu da su u okviru programa „Energija i klimatske promene” objavljena tri javna poziva za subvencionisanje projekata vezanih za korišćenje solarne, geotermalne i energije mora, piše Danas. Javni pozivi biće otvoreni do 29. novembra.

Tehničku i stručnu podršku programu „Energija i klimatske promene“ pruža Energetski institut „Hrvoje Požar“, a njegov partner je i Norveška uprava za vodne resurse i energiju.

Za subvencionisanje projekata iz oblasti solarne energije izdvojeno je 7,4 miliona evra, za korišćenje geotermalne energije tri miliona, a za proizvodnju energije iz mora 1,5 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...