Ova godina je prekretnica za Srbiju kada je u pitanju zelena agenda

NALED i Vlada Srbije sarađuju na putu ka dekarbonizaciji

EkologijaSrbijaU fokusuVesti

16.9.2021 09:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NALED i Vlada Srbije sarađuju na putu ka dekarbonizaciji NALED i Vlada Srbije sarađuju na putu ka dekarbonizaciji
Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da je ova godina prekretnica kada su u pitanju odluke vezane za put... NALED i Vlada Srbije sarađuju na putu ka dekarbonizaciji

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da je ova godina prekretnica kada su u pitanju odluke vezane za put ka zelenoj energiji, energetskoj tranziciji i dekarbonizaciji, ali takođe i ka ekonomskom rastu i razvoju i povećanju konkurentnosti privrede.

Ministarka je to izjavila u okviru tradicionalnog septembarskog susreta Nacionalne alijanse za ekonomski razvoj (NALED), koja obeležava 15 godina postojanja, saopšteno je iz njenog kabineta. Ona je tom prilikom čestitala NALED-u, ističući da nije bilo jednostavno sprovoditi reforme koje su našu zemlju dovele na deveto mesto na svetu po izdavanju građevinskih dozvola. Takođe, Zorana Mihailović se zahvalila NALED-u i na učešću u akciji “Zaposlimo hiljadu žena” i Etno mreži, koji su takođe važni projekti, piše Tanjug.

Ona je napomenula i da je saradnja sa ovom ogranizacijom dovela do uklanjanja brojnih administrativnih procedura, te doprinela ključnim koracima za reformisanje uslova poslovanja.

„Sada bi trebalo da se usmerimo na ono što je ispred nas i šta možemo da uradimo kako bismo ostvarili ekonomski rast i imali zdravu životnu sredinu“, ističe Zorana Mihailović. Ona je najavila da je saradnja sa NALED-om sada na putu zelene agende i dekarbonizacije. „Kako bismo bili uspešni kao u decenijskim reformama koje smo doneli građevinarstvu, treba da nastavimo zajednički da radimo“, dodaje ministarka.

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) proslavila je u sredu uveče 15 godina postojanja svečanošću u Belom dvoru, kojoj su prisustvovali prijatelji, članovi, partneri i predstavnici Vlade Srbije.

„Ponosni smo što smo u proteklih 15 godina, sa svojih 300 članova i sada gotovo 100 zaposlenih postali nezaobilazni sagovornik u gotovo svim reformskim procesima i lider dijaloga između ključnih delova društva u Srbiji“, rekla je na svečanosti povodom jubileja NALED-a, prva zaposlena i izvršna direktorka Violeta Jovanović.

„Mi Srbiju vidimo onakvu kakva bi mogla da bude i neumorno radimo da takva postane“, istakla je Jovanović i zahvalila lokalnim samoupravama, privatnom sektoru i članovima civilnog društva koji sarađuju sa NALED-om od njegovog osnivanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...