vlada srbije na današnjoj sednici donela odluku

Minimalna cena rada 201,22 dinara po radnom času

SrbijaVesti

9.9.2021 17:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Minimalna cena rada 201,22 dinara po radnom času Minimalna cena rada 201,22 dinara po radnom času
Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici odluku da visina minimalne cene rada za period januar – decembar 2022. godine iznosi 201,22 dinara po... Minimalna cena rada 201,22 dinara po radnom času

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici odluku da visina minimalne cene rada za period januar – decembar 2022. godine iznosi 201,22 dinara po radnom času, u neto iznosu, saopštila je vlada posle današnje sednice.

Minimalna cena rada povećana je za 9,4 odsto, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, utvrđivanje minimalne cene rada zasnovano je na poslednjim raspoloživim makroekonomskim podacima i projekcijama za naredni period.

Trenutna minimalna cena rada u Srbiji je 183,93 dinara po času, neto. Konkretan iznos minimalca zavisi od broja radnih sati i radnih dana u mesecu.

Podsetimo, dva reprezentativna sindikata UGS „Nezavisnost“ i Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) nisu zadovoljni najavljenim povećanjem. Oni su nakon razgovora sa predstavnicima Vlade Srbije ostali pri svojim prvobitnim stavovima da minimalna cena rada mora da bude izjednačena sa minimalnom potrošačkom korpom, tačnije 39.000 dinara.

  • SANJA

    3.4.2022 #1 Author

    Steta sto mnogo ljudi nadju neku zackoljicu i to ne rade,uvek postoji neka rupa u zakonu koja se moze iskoristiti,pa se to izrazi na ledjima zaposlenog

    Odgovori

  • BOLEK

    6.5.2022 #2 Author

    Bice nam jos gore

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...