predložena pomoć najugroženijima

Ministar poljoprivrede moli Nemce da ne prave zalihe 

EUU fokusuVesti

23.3.2022 10:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ministar poljoprivrede moli Nemce da ne prave zalihe  Ministar poljoprivrede moli Nemce da ne prave zalihe 
Ministar poljoprivrede Nemačke Džem Ozdemir (Cem Özdemir) apelovao je na građane da ne paniče zbog rata u Ukrajini i povećanja cena i da ne... Ministar poljoprivrede moli Nemce da ne prave zalihe 

Ministar poljoprivrede Nemačke Džem Ozdemir (Cem Özdemir) apelovao je na građane da ne paniče zbog rata u Ukrajini i povećanja cena i da ne prave nepotrebne zalihe.

„Molim vas, ne pravite zalihe, nema razloga. Osigurali smo snabdevanje,“ rekao je Ozdemir u utorak uveče, u programu televizije RTL. Dodao je da je razgovarao sa predstavnicima trgovine i oni su potvrdili da je situacija pod kontrolom, prenosi agencija DPA.

Prethodno je i potpredsednik Nemačkog trgovinskog udruženja Bjern From (Björn Fromm) dao sličnu izjavu za ZDF – da uprkos ruskoj zabrani izvoza žitarica, srednjoročno u Nemačkoj neće biti problema sa snabdevanjem.

Kada je reč o rasterećivanju stanovništva zbog visokih cena, Ozdemir je rekao da treba pomoći najugroženijima, za razliku od ministra finansija Kristijana Lindnera (Christian Lindner) koji je predložio uvođenje popusta na gorivo od kojeg bi korist imali svi vozači.

Ozdemir je rekao da treba pomoći ljudima kojima nedostaje hrana. „Ne treba pomoć da delimo šakom i kapom, nego onima kojima je naročito potrebna.“

  • Milovan94

    23.3.2022 #1 Author

    Može da moli koliko hoće ali narod je u panici, realnom strahu

    Odgovori

  • MAJALG

    24.3.2022 #2 Author

    Ocigledno ljudi to ne rade slucakno, narod je u strahu svesni su posledica i mogucih scenarija, pa su zato pohrlili da naprave zalihe osnovnih namirnica.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...