Apel na građane da smanje potrošnju

Ministarstvo: Cena struje neodrživa, najugroženiji korisnici biće zaštićeni

SrbijaU fokusuVesti

30.7.2022 12:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Ministarstvo: Cena struje neodrživa, najugroženiji korisnici biće zaštićeni Ministarstvo: Cena struje neodrživa, najugroženiji korisnici biće zaštićeni
Pomoćnik ministra rudarstva i energetike Zoran Ilić izjavio je da trenutna cena električne energije za garantovano snabdevanje nije održiva zbog globalne energetske krize, ali... Ministarstvo: Cena struje neodrživa, najugroženiji korisnici biće zaštićeni

Pomoćnik ministra rudarstva i energetike Zoran Ilić izjavio je da trenutna cena električne energije za garantovano snabdevanje nije održiva zbog globalne energetske krize, ali da će najugroženiji građani imati pomoć države.

On je za RTS rekao da je ministarstvo pripremilo uredbu o energetski ugroženom kupcu koja je usklađena sa potrošačkom korpom i sada će u odnosu na raniji period veći broj domaćinstava biti njome obuhvaćen, prenosi Beta.

„Povećanje od 6,5 odsto u momentima kada cena električne energije na tržištu skuplja i 14 puta u odnosu na prošlu godinu je izuzetno nisko, a i dalje je struja u Srbiji najjeftinija u Evropi“, rekao je Ilić.

On je naveo da se ne očekuju restrikcije u snabdevanju električnom energijom, ali je apelovao na građane da štede i da smanje potrošnju.

„Država čini sve kako bi obezbedila dovoljne količine i električne i toplotne energije i gasa i za domaćinstva i za privredu“, rekao je Ilić.

 • TINA

  30.7.2022 #1 Author

  Treba da se stedi struja. Da nije upaljena sijalica gde nije neophodna

  Odgovori

 • Milovan94

  31.7.2022 #2 Author

  Racionalizacuja u ovom trenutku je neophodna

  Odgovori

 • GOCA BG

  7.8.2022 #3 Author

  Leti i moze,a na jesen kada pada mrak u pet po podne?!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...