izmenjena uredba o visini posebne naknade za podsticaj

Naknada za povlašćene proizvođače struje veća za 83 odsto

BiznisInfrastrukturaSrbijaU fokusuVesti

29.7.2022 17:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Naknada za povlašćene proizvođače struje veća za 83 odsto Naknada za povlašćene proizvođače struje veća za 83 odsto
Vlada Srbije izmenila je Uredbu o visini posebne naknade za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije, pa je naknada koja se naplaćuje po utrošenom kilovat-času... Naknada za povlašćene proizvođače struje veća za 83 odsto

Vlada Srbije izmenila je Uredbu o visini posebne naknade za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije, pa je naknada koja se naplaćuje po utrošenom kilovat-času (kWh) povećana za 83 odsto, prenela je agencija Beta, pozivajući se na portal Danas.

Ta naknada po potrošenom kWh povećana je sa 0,437 dinara, na 0,801 dinara, a ta uredba stupa na snagu od 1. avgusta ove godine.

Domaćinstava koja potroše oko 460 kWh mesečno do sada su tu naknadu plaćala oko 200 dinara, a od 1. avgusta će ta stavka na prosečnom računu iznositi oko 368 dinara, prenosi agencija Beta.

Podsetimo, Savet Agencije za energetiku je na sednici, na zahtev JP EPS Beograd, dao saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje.

“Prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama (domaćinstva i mali kupci), utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina električne energije za prodaju kupcima na garantovanom snabdevanju, iznosi bez poreza i taksi 8,144 din/kWh i veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za 6,5 odsto“, navedeno je u saopštenju Agencije za energetiku.

Nova cena za garantovano snabdevanje primenjivaće se počev od 1. septembra 2022. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...