najavljen je i dolazak voza "Connecting Europe Express"

Ministri iz regiona stižu na Železnički samit u Beograd

RegionVesti

8.9.2021 16:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ministri iz regiona stižu na Železnički samit u Beograd Ministri iz regiona stižu na Železnički samit u Beograd
Ministri saobraćaja iz regiona i graničnih zemalja članica EU kao i profesionalci iz oblasti železnice okupiće se u ponedeljak na beogradskom Železničkom samitu, saopštilo... Ministri iz regiona stižu na Železnički samit u Beograd

Ministri saobraćaja iz regiona i graničnih zemalja članica EU kao i profesionalci iz oblasti železnice okupiće se u ponedeljak na beogradskom Železničkom samitu, saopštilo je u sredu Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Samit čiji je cilj unapređenje regionalne i evropske saobraćajne politike i doprinos bezbednijem i bolje povezanom železničkom saobraćaju organizuju Transportna zajednica, Evropske investicione banke (EIB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a domaćin je srpsko Ministarstvo, prenosi Tanjug.

Tokom Samita najavljen je i dolazak voza „Connecting Europe Express“ koji je od Evropske komisije osmišljen u okviru Evropske godine železnice.

Taj voz će će preći kontinent i Zapadni Balkan kao njegov sastavni deo.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...