u prvoj polovini maja

Mogućnost bezgotovinskog plaćanja i na pijacama Stari Merkator, Zemun i Blok 44

SrbijaVesti

21.4.2023 14:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 18

Mogućnost bezgotovinskog plaćanja i na pijacama Stari Merkator, Zemun i Blok 44 Mogućnost bezgotovinskog plaćanja i na pijacama Stari Merkator, Zemun i Blok 44
Mogućnost bezgotovinskog plaćanja biće uvedena u prvoj polovini maja ove godine i na pijacama „Stari Merkator“, „Zemun“ i „Blok 44“, tako da će posetioci... Mogućnost bezgotovinskog plaćanja i na pijacama Stari Merkator, Zemun i Blok 44

Mogućnost bezgotovinskog plaćanja biće uvedena u prvoj polovini maja ove godine i na pijacama „Stari Merkator“, „Zemun“ i „Blok 44“, tako da će posetioci ovih pijaca robu kupljenu na pijačnim tezgama moći da plate brže i lakše, platnim karticama i mobilnim telefonom, bez prethodne posete bankomatu, najavila je u petak Privredna komora Srbije.

Uvođenje bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama je počelo pre godinu i po, a „Кalenić“, „Palilula“ i „Đeram“ bile su prve pijace na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama.

Posle probnog perioda 35 od 51 zakupca, koliko ih je učestvovalo, nastavilo je sa bezgotovinskim plaćanjem. Od novembra 2021. godine, kada je počelo korišćenje bezgotovinskog plaćanja, pa do kraja promotivnog perioda, realizovano je gotovo 36.000 bezgotovinskih transakcija, navodi PKS.

Partneri pilot projekta „Digitalizacija pijaca“, Privredna komora Srbije, Mastercard, JКP „Beogradske pijace“, Payten, Chipcard i Banca Intesa, zadovoljni su realizacijom prvog kruga projekta, kao i reakcijama kupaca i zakupaca, zbog čega su se odlučili da u maju počne drugi krug.

Osim tri nove pijace, mogućnost učestvovanja u drugom krugu tog projekta imaće i zakupci sa pijaca „Кalenić“, „Đeram“ i „Palilula“ koji nisu iskoristili priliku u prvom krugu.

Svi zakupci tezgi koji se odluče da koriste prednosti bezgotovinskog plaćanja, dobiće besplatno na korišćenje POS terminal preko koga se obavljaju plaćanja karticama i instant plaćanja, uz dodatno oslobađanje od naknada za takva plaćanja tokom promotivnog perioda. To znači da će potpuno besplatno zakupci moći da isprobaju prihvatanje platnih kartica i instant plaćanja, kao i da poboljšaju prodaju bez dodatnih ulaganja, a sve u skladu sa savremenim očekivanjima kupaca, navela je u saopštenju PKS.

Кompanije Mastercard i Chipcard i u drugom krugu obezbedile su dodatnu pogodnost za sve učesnike u tom projektu, što podrazumeva da će svakog meseca, u narednih godinu dana po pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja, biti nagrađeni sa po 12.000 dinara.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...