nastavak unapređenja tradicionalno dobrih ekonomski i političkih odnosa

Momirović očekuje da robna razmena Srbije sa Republikom Korejom pređe milijardu dolara

SrbijaSvetVesti

27.4.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Momirović očekuje da robna razmena Srbije sa Republikom Korejom pređe milijardu dolara Momirović očekuje da robna razmena Srbije sa Republikom Korejom pređe milijardu dolara
Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije, Tomislav Momirović, izjavio je u četvrtak da očekuje da, kada bude zaključen sporazum o slobodnoj trgovini sa Republikom... Momirović očekuje da robna razmena Srbije sa Republikom Korejom pređe milijardu dolara

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije, Tomislav Momirović, izjavio je u četvrtak da očekuje da, kada bude zaključen sporazum o slobodnoj trgovini sa Republikom Korejom, robna razmena poraste na više od milijardu dolara godišnje.

Naveo je da je u prošloj godini ukupna robna razmena Srbije s Republikom Korejom iznosila 600 miliona dolara što je 20 odsto više u odnosu na 2021. godinu, prenosi Beta.

Momirović je u govoru tokom „Okruglog stola Srbija – Republika Koreja“ izjavio da će se nastaviti unapređivanje tradicionalno dobrih ekonomski i političkih odnosa, saopštilo je ministarstvo.

U saopštenju se navodi da je ministar izjavio da u korejskim kompanijama u Srbiji radi 10.000 ljudi i da prostora za saradnju u trgovini i investicijama ima još mnogo, a posebno je pomenuo IT sektor.

Momirović i specijalni izaslanik predsednika Republike Koreje, Songmin Đang, potpisali su Protokol o saradnji dve države.

Songmina Đanga je u četvrtak primio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je objavio da su razgovarali o jačanju bilateralnih, multilateralnih i ekonomskih odnosa.

  • DUSAN

    27.4.2023 #1 Author

    Eto prilike za izlazak naše privrede na tržište istoka.

    Odgovori

  • MAJA

    28.4.2023 #2 Author

    Odlične vesti

    Odgovori

  • gagica

    28.4.2023 #3 Author

    Odlicno je da sa njima saradjujemo.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    28.4.2023 #4 Author

    Ako Momirovic ocekuje,onda je tako…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...