ulaganja vredna 500 miliona evra

Momirović: Srbija ostaje posvećena investicijama u vodnom sektoru

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

29.6.2022 16:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Momirović: Srbija ostaje posvećena investicijama u vodnom sektoru Momirović: Srbija ostaje posvećena investicijama u vodnom sektoru
Srbija ostaje posvećena investicijama u vodnu infrastrukturu, a to najbolje pokazuju projekti modernizacije i razvoja luka i rečnih puteva vredni oko 500 miliona evra,... Momirović: Srbija ostaje posvećena investicijama u vodnom sektoru

Srbija ostaje posvećena investicijama u vodnu infrastrukturu, a to najbolje pokazuju projekti modernizacije i razvoja luka i rečnih puteva vredni oko 500 miliona evra, istakao je u sredu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je u Lionu sa kolegama ministrima transporta dunavskih pribrežnih država potpisao dokument o efikasnom održavanju rečne transportne infrastrukture Dunava i njegovih pritoka.

„Jasno smo definisali našu misiju i viziju, a to je da ponovo budemo ono što smo bili u vreme Jugoslavije, jedna od vodećih nacija kada je u pitanju učešće vodnog saobraćaja u ukupnom obimu transporta“, rekao je Momirović, prenosi Beta.

Dodao je da je Srbija posvećena razvoju plovidbe na Dunavu i izrazio zadovoljstvo što je danas potpisan važan sporazum kojim se pokazuje spremnost da svi zajedno, kao dunavske obalne države, preduzimaju stvarne korake u cilju njegovog održivog upravljanja i korišćenja u transportne svrhe.

Momirović je u Lionu prisustvovao i ministarskom sastanku i sa kolegama Zapadnog Balkana, kao i sa ministrima iz zemalja Evropske unije, u okviru konferencije „Connecting Europe Days“.

„Srbija ostaje opredeljena evropskim standardima i svom putu ka Evropskoj uniji. Želimo da učvrstimo naše odnose i da se što kvalitetnije povežemo, zato težimo ka još efikasnijim investicijama, pre svega onim koje se odnose na infrastrukturu“, rekao je Momirović.

  • Boba3

    29.6.2022 #1 Author

    Treba ulagati u to da ocistimo reke, a ne samo da eksploatisemo

    Odgovori

  • Dzebac

    29.6.2022 #4 Author

    Toma je najsimpaticniji politicar

    Odgovori

  • GOCA BG

    29.6.2022 #5 Author

    Pohvalno je sto se investira,a svakako treba i da ocistimo reke,o tome se ne polemise…

    Odgovori

  • VANJA

    29.6.2022 #6 Author

    Bitno je da pratimo standarde!

    Odgovori

  • kaćica

    29.6.2022 #7 Author

    Sigurno ce da izgrade jos nesto na vodi.

    Odgovori

  • ZVE84

    3.7.2022 #8 Author

    Da li to podrazumeva i uređenje obala?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...